Scharreltje

Het was eigenlijk onvermijdelijk, het moest er een keer van komen, dat ik in het holst van de naderende nacht, in de diepe duisternis, mij zou bevinden op een stille parkeerplaats langs de snelweg. Alwaar ik twee schone deernen ontwaarde, waarvan er één plaats nam in mijn verhikkel. In het schare licht van de binnenverlichting keek ik naar haar contouren en viel het mij op dat haar haren nat waren. Had het arme schaap lang in de regen gestaan? Hoe kan het zo lopen, denk ik maar steeds.

duisternis2

Gisteravond heb ik in 070 aan stoelendans gedaan. Voor het zover was, bracht ik eerst de twee jongsten naar hun oma in Scheveningen. (Saskia vergezelde mij dit keer eens niet, zij ging met haar zus naar Lunteren, lekker van het sauna-leven genieten). Vanuit Scheveningen pakte ik de tram naar het bruisende centrum van Den Haag, al kon je halte “Malieveld”, op dat moment, nou niet echt bruisend noemen. Een mengeling van vergane betonnen kantoorpanden en bijna lege straten. Pas bij de Koninklijke Schouwburg, met de Hofvijver en het Lange Voorhout in het zicht, ontdekte ik andere stervelingen op straat, het bruisen kon beginnen, dacht ik. Linksaf de Lange Houtstraat in, richting het plein, slechts een enkeling bevond zich in de vele restaurantjes en de kleine terrasjes waren nog leeg, wat was dat anders in mijn tijd. Dat veranderde gelukkig op Het Plein, daar zaten de terrassen al redelijk vol en kwam de geur en het geroezemoes van gezelligheid mij tegemoet. ‘Goedemiddag’, zei ik vriendelijk tegen de medewerkster van Grand Café De Tijd. Zij moet vast paranormaal begaafd zijn geweest, want zonder ook maar iets van verdere informatie te hebben gevraagd, of te hebben gegeven, verwees zij mij naar het bonte gezelschap van “Queer Aan Zee”………… (Dat overigens pas na mijn komst bont werd 🙂 ).
Zoals altijd werd ik hartelijk begroet door Hilde en zag ik meerdere bekende gezichten, die ik uiteraard ook vriendelijk begroette. (Binnen deze groep, dit gezelschap, voel je je altijd direct welkom en voordat je stoel warm kan worden, geraak je al in een leuk gesprek). Daarna schoven er meer, voor mij nieuwe, mensen aan en niet veel later kwamen ook Sandra en Marion. (Marion werd even niet herkent, hoe kan het ook anders met zulk mooi haar. Zij heeft vast dezelfde kapster als ik). Toen begon de stoelendans, even een praatje met die en even een praatje met de ander. Gezelliger kan het eigenlijk niet.

Na de heerlijke maaltijd dropen meerdere mensen langzaam af, de verlichte duisternis in. Met een klein groepje kletsten we verder, aan een ronde tafel, knus en warm. Daarna werd het voor mij ook tijd om te gaan. Na een innig afscheid waagde ik mij tussen de enorme mensenmassa op het plein en de druk bezochte restaurants en terrassen in de Lange Houtstraat. Het voelde anders, misschien zelfs een beetje eenzaam, het was en is niet meer mijn ding. Ook wel een gevoel van onbehagen en de koude douche van het stappen uit zoveel liefde en warmte. Dat gevoel van mij thuis voelen in een donkere stad was weg en toen ik rechtsaf sloeg, richting de Koninklijke Schouwburg, alwaar het ineens muisstil en donker was, nam het onbehagen toe, wat doe ik hier in Godsnaam. Een kort ritje met de RandstadRail bracht mij weer terug naar mijn achterwiel aangedreven voertuig en reed ik voldaan richting de Utrechtse Baan. Tring, tring….. “Saskia, who else”. ‘Lieverd, we zijn al kletsend afslag Zoetermeer voorbij gereden en staan nu in Nootdorp, waar ben jij?’ En zo kwam het dat ik luttele minuten later, net op tijd, de parkeerplaats van het Van Der Valk hotel te Nootdorp opdraaide. Na mijn schoonzus innig te hebben begroet stapte Saskia in, ik keek naar haar contouren en het viel mij op dat haar haren nog steeds nat van het sauna bezoek waren. Hoe kan het zo lopen, denk ik nog steeds……..

Thuis aangekomen kreeg ik een berichtje van Marion, dat zij veilig was thuisgekomen. Ik ook, was mijn antwoord, met direct er achteraan een korte tekst: “onderweg nog een scharreltje opgepikt”.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

 

One Comment on “Scharreltje

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: