Wiedewiedewiet

 

FullSizeRender-7-3

Ik ga geen wijze woorden verspillen aan (soft)drugs. Ik heb het ooit eens, heel gering, gebruikt en ben altijd van mening geweest dat het voor mij bagger is. Ondanks dat mijn “grote voorbeelden” in overvloeden drugs gebruikten, was het aan mij niet besteed.

In mijn jeugd was het nog niet zo makkelijk om aan softdrugs te komen als dat het nu is. Ik hoorde zijlings wel wat stoere verhalen van stiekeme gebruikers en daar bleef het dan ook wel bij. (Tijdens mijn diensttijd heb ik éénmaal zo stoer gedaan, ik deed alsof, om er eventjes bij te horen. Ik moet het nog steeds horen, terwijl ik daadwerkelijk niets gebruikt had, het toneelspel ging mij dus goed af). Terwijl de jaren verstreken, steeg ook het aantal gebruikers om mij heen. Zo heb ik met eigen ogen gezien dat de beweringen van specialisten waar zijn. Sommige mensen gaan na lang gebruik van softdrugs over op harddrugs, met alle gevolgen van dien. Hoe verslavingsgevoelig ik ook was en wellicht nog ben, van die genotsmiddelen bleef ik af!

Het is ergens in 1996 geweest, dat ik op een feestje was uitgenodigd waar overvloedig softdrugs werd gebruikt. Nadat iedereen zich in een “tipi” waande en wij (ik was samen met Saskia) ons vreemden begonnen te voelen, heb ik een paar trekjes van zo’n toeter genomen. Dat was voor mij; eens en nooit meer. Ik voelde er destijds, buiten wat gekriebel in mijn neus, overigens niet veel van.

Hoe kan het ook anders, in het tijdperk dat iedereen wel eens lijkt te blowen (uitzonderingen daar gelaten), dat ik het afgelopen jaar regelmatig op de werkende stoffen van zo’n rijkelijke gevulde joint werd gewezen. Nog meer tips kreeg ik voor het gebruik van “hennepolie en weetolie”, maar dat even terzijde. Ik kreeg die tips naar aanleiding van de zenuwpijn. Het liet mij niet los, zeker niet toen de pijn alleen maar ging toenemen en ik naar allerlei oplossingen ging zoeken, ook naast het reguliere circuit van kwakzalvers. Want het afgelopen jaar liep ik daar nog al eens tegenaan. Dus jullie raden het al, deze dame had een blow geregeld voor als de pijn weer in alle hevigheid aan zou komen waaien. En gisteravond laat, was het zover. De synthetische morfine deed haar werk niet, waardoor ik uiteindelijk die joint in cadeauverpakking, uit de kast met vele laatjes tevoorschijn haalde. Alleen die verpakking al maakt je nieuwsgierig.

Ik kan nu, zaterdagochtend, van de drieëntwintigste september 2017, oprecht zeggen dat ik mij bij het bovengenoemde had moeten houden. Eens en nooit meer, zei ik toch! Ik heb het geweten gisteravond. Ik werd zo verschrikkelijk beroerd en kon geen stap meer zetten, sterker nog, ik kon mij niet meer bewegen. Waar waren nou die beloofde regenbogen, weides vol met mooie bloemen en die stromende blauwe beken? Een gestelde grens na 40 jaar overschreden, hoe kon ik zo stom zijn? De beloofde beloning, dat de pijn weg zou zijn, die belofte is het enigste waar een waarheid in zit. img-thingDe pijn was inderdaad helemaal weg, zelf nu nog. Echt geen centje pijn, op dit moment dan (09:30). Maar de rest van de uitwerking wil ik nooit meer meemaken. Voor mijn gevoel was de uitwerking duizend maal sterker dan welk alcohol misbruik ooit. Gelukkig maar dat mijn gedragingen daar niet toe waren, dan had Saskia weer wat te verduren gehad. Nee, ik voelde mij zo, alsof ik één liter whiskey achterover had geslagen. Vooral dat niets meer kunnen, dat niet meer kunnen bewegen, die ongekende duizeligheid, het wazig zien, dat was heel beangstigend.

Vroeger speelden wij onschuldig indiaantje, met een zelf vervaardigde wigwam. Ik kruip er misschien nog eens in als ik er een voor Daniël maak, maar ik een geestverruimende tipi zie je mij nooit meer!

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

 

 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: