Intimiteit 11

Het volgende blog is niet bedoeld om te choqueren, een blik in onze slaapkamer te geven of enigszins een verwijzing naar erotisch getinte bedoelingen. Wij willen graag vooroordelen en bedreigingen wegnemen. Dit hele blog is opgezet om het leven van een trans-vrouw en haar naasten te delen, voor onszelf, geïnteresseerden en vooral zij die ook in deze situatie zitten of gaan belanden. We proberen zorgvuldig met emoties en gevoelens van ons en lezers om te gaan. WE LIJKEN WEL MENSEN.

images (1)

Saskia heeft zich duidelijk uitgesproken. Zij heeft er heel veel moeite mee dat intimiteit tussen ons nu een gesloten boek is. Een boek dat ik, om duidelijke redenen, gesloten heb. Het vreet echter aan mij, het vreet dat zij dit toch belangrijk vindt. Zij wil, wat er ook gaat gebeuren, weten of het überhaupt wel gelukt zou zijn. Gelukt zou zijn, om het voor beiden een “bevredigende” afloop te geven. Zij heeft er geen vrede mee dat de 2 jaar on-hold voor niets is geweest. Geen vrede mee dat dit voor eeuwig niet een plekje heeft gekregen. Ter ondersteuning hiervoor wil zij hulp zoeken bij een ervaringsdeskundige, een seksuoloog.
Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik hiermee aanmoet. Moet ik die wens respecteren en doorgaan met de zoektocht naar dat stukje intimiteit samen. Ik vind het allemaal al moeilijk genoeg, zelfs dat heeft voor mij nu helemaal geen prioriteit, laat staan om verder te gaan met het ontdekken. Er zijn ‘exen’ die nog steeds samen seksen en ik kan mij wel voorstellen dat in tijden van heel veel verdriet en pijn, je troost vindt bij elkaar. Maar ik vind het raar. Ik kan er vooralsnog niets mee. Ik heb niet gezegd dat ik niet ga meewerken aan een bezoekje aan een therapeut, maar een voorstander ben ik helemaal niet. Ik doe het uit respect. Nogmaals, ik snap het niet, niet als ik de dingen rustig relativeer en op een normale manier probeer te begrijpen. Dat brengt mij dan tot de conclusie dat ik begrijp om het niet te snappen. Wat zich weer vertaald in het begrijpen. Het is typisch Saskia, die bijt zich ergens in, doet daarin onbegrijpelijke dingen, wijkt niet af van haar einddoel en zal kosten wat kost, tot de laatste snik blijven vechten. Dat heeft veel vruchten afgeworpen, dat heeft bij mij alleen maar respect afgedwongen.

Na vier nachten bank-slapen was ik eerlijkheidshalve best gekreukeld, het deed mijn toch al zere lijf geen goed. Ik ben daarom niet overstag gegaan, niet dat gekreukelde bracht mij weer onder hetzelfde dons als waar Saskia vertoeft als zij haar luiken sluit. Het was meer omdat zij juist die luiken niet meer dicht deed zonder mijn aanwezigheid. Het sloopte haar in een rap tempo, dat kon dus niet de bedoeling zijn. 

Maar moet ik nu, nu ik dus weer in dat grote bed kruip, mij ook weer gaan bezighouden met gerollebol. Klisjee-vrouwen deel 2! Word het één grote Haagse “Merrie-bal”? Een leuke naam trouwens voor mijn site. Een soap van heb ik jou daar. Als ik denkbeeldig nu het Velux dakraam zou openen, zou ik vele verwensingen, vraagtekens en wat dan ook binnen laten. Alleen al nu ik dit zit te schrijven vraag ik mij af of ik wellicht niet alle bijwerkingen van de medicatie op mij heb afgeroepen. Mijn God, ik dacht dat het leven als vrouw makkelijker en vooral leuker zou worden. Nou, leuker kan ik het misschien wel maken, makkelijker niet. Het leven van een vrouw is echt zwaarder, op alle vlakken. Zo heerlijk dit, die hormonen die met je spelen, die herkenbare emoties van Saskia, waar ik vroeger niets van snapte en nu zelf aan moet geloven.

Ik ga naar boven, doe mijn pyjama, mijn gebreide nachtcape en wollen onderbroek van de Zeeman aan en laat het maar over mij heenkomen. Ahum, daar bedoel ik verder niets mee hoor. Ik kan ook niets meer schrijven zonder scheve ogen te krijgen. “boompje groot, plantertje dood”

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

4 Comments on “Intimiteit 11

  1. Ik wens jullie alle liefs, sterkte en wijsheid toe.
    Weet dat ik aan jullie denk, elke dag.

    Liefs, Inge.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: