Intimiteit 10

Het volgende blog is niet bedoeld om te choqueren, een blik in onze slaapkamer te geven of enigszins een verwijzing naar erotisch getinte bedoelingen. Wij willen graag vooroordelen en bedreigingen wegnemen. Dit hele blog is opgezet om het leven van een trans-vrouw en haar naasten te delen, voor onszelf, geïnteresseerden en vooral zij die ook in deze situatie zitten of gaan belanden. We proberen zorgvuldig met emoties en gevoelens van ons en lezers om te gaan. WE LIJKEN WEL MENSEN.

download

Ja, we lijken wel mensen. Dat zijn wij ook. Met onze ups and downs, in voor en tegenspoed. En dat laatste, die tegenspoed, heeft mij doen beslissen om niet verder te gaan met de relatie. Intimiteit deel 10, een mooie hekkensluiter. Maar waarom de keuze om het zo mede te delen, in een blog en dan ook nog onder intimiteit.

Het is één van de grootste struikelblokken in de relatie die ik heb, heb gehad, zowel in mijn mannelijke bestaan als in het heden, als vrouw. Het was leuk bedoeld, wij hadden een soort pact, er voor gekozen te hebben om het een kans te geven. Een kans om intimiteit te ontdekken. Daarin zijn wij niet geslaagd. Zij wil een worst, die kan ik niet voor haar houden. Zo simpel om op te schrijven, zo simpel is het ook, maar oh zo moeilijk om weer te geven wat mij nu drijft om zo’n rigoureuze beslissing te nemen. 21 jaar geleden heb ik een belofte gedaan, een belofte aan haar om er voor eeuwig voor haar te zijn en voor haar te zorgen. Ik heb daar andersom niet om gevraagd, maar kreeg ook alle zorg en toewijding terug. Alleen, ik kan niet leven met een gedeelde intimiteit. Niet verder leven omdat het niet nieuw is, het is er al ons hele samenzijn. Steeds opnieuw werd ik geconfronteerd met gedeelde intimiteit. Een intimiteit die bestond uit vele leugens en waar ik soms na jaren mee werd geconfronteerd. Een externe intimiteit, een intimiteit die buiten alle grenzen ging, een intimiteit die naast alle interne liefde en toewijding speelde, alsof er twee verschillende levens naast elkaar leefden. Ik heb het met lede ogen aangezien, deels geaccepteerd. Aan de andere kant vrat het mij van binnen op en nu is de grens bereikt. Binnen één week, binnen één maand, binnen dit jaar werd ik geconfronteerd met externe intimiteit. Niet alleen op lichamelijk gebied. Terwijl naar buiten werd uitgedragen dat alles koek en ei was, droeg zij een ander verhaal naar diegene die zij verkoos om intiem mee te zijn.

Ik weet het, onderken ook niet dat ik ook grove fouten heb gemaakt, ik absoluut niet altijd de juiste partner ben geweest. Alleen was ik zo trouw als een hond, streef altijd mijn belofte na en heb vergeven wat er te vergeven was. Ik was bereid om Daniël als mijn zoon op te voeden, lief te hebben en er voor hem te zijn, net als de andere kids. Zelfs ging ik mee in de absurde wens om nog een kind op de wereld te zetten. Niet mijn keus, haar keus, haar dwang naar een zwangerschap. Een zwangerschap die alles overheerst en naar mijn idee ook de drijfsfeer is naar externe intimiteit. Want hoe anders moet ik het ervaren als externe intimiteiten gebeuren op basis van leugens naar hen die een worst rijk zijn. Zo is hij, met zijn worst, een worst voorgehouden. Ben ik, tot begin dit jaar ook een worst voor gehouden. En hij, die daar uit voortgekomen is, kan er helemaal niets aan doen. Alleen, moet ik daar voor bloeden? Elke dag weer met die angst leven dat elke vorm van externe intimiteit onherroepelijk gaat leiden tot een zwangerschap! Nee, ik kan het niet meer, ik kan het niet meer, ik kan het niet meer.

Ik slaap nu beneden, ver weg van het echtelijk bed, beslapen door varkens met een worst, een echtelijk bed dat staat op de vloer die gelegd is door zo’n zwak varken, een varken die na het doneren van wat zwemmertjes mij eigenlijk het onmogelijke al vraagt. Ik kan het niet meer………… ik, die de worst zag, soms na jaren, maar alles bleek, werkelijk alles was een worst, een voorgehouden worst die leek op ware liefde, toewijding en trouw. Hoe anders was de werkelijkheid.

Ik kan het niet meer, ik kan niet meer. En als laatste: ik hoop dat iemand het spoedig van mij overneemt. Hij krijgt er heel veel voor terug. Dat meen ik oprecht.

Er rest mij niets anders dan het netjes af te sluiten, voor haar en voor de kids…………………..

5 Comments on “Intimiteit 10

 1. Hoi Rianne,
  Dit valt even rauw op het dakje. Tranen in de ogen. Wat vind ik dit erg voor jou en jullie.
  Maar ja een relatie gebaseerd op leugens kan niet, mag niet.
  Als je wilt praten of wat dan ook weet dat ik er voor je ben. Je was er ook altijd voor mij.
  In een PB stuur ik je een kopie van mijn visitekaartje.

  Heel veel sterkte en liefs.
  Dikke knuff, Inge

 2. Hoi Rianne
  Tsjonge meis wat vind ik dit droevig om te lezen. Het komt als een worst uit een doosje gesprongen.
  Laat het nu eerst maar eens bezinken.
  Kies voor jezelf en ga je toekomst met een open vizier tegemoet. Ga niet zitten kniezen want dan kom je verder in de negatieve spiraal.
  Ik wens jou voor de komende tijd heel veel sterkte toe en mocht het nodig zijn dan weet je me te bereiken. Knuff Marlies

 3. Hoi Rianne, wat een ontzettend rot nieuws zeg. Echt heel verdrietig. Voor jou en voor iedereen om je heen. Heel veel sterkte en kracht voor de komende tijd gewenst. Als je wil kunnen we bellen of zoiets. Veel liefs.

  • Hoi hoi, dank je wel. Als de storm een beetje geluwd is zal ik bellen. Ik zie helaas geen andere weg meer.
   Liefs, Rianne

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: