Intimiteit 7

Het volgende blog is niet bedoeld om te choqueren, een blik in onze slaapkamer te geven of enigszins een verwijzing naar erotisch getinte bedoelingen. Wij willen graag vooroordelen en bedreigingen wegnemen. Dit hele blog is opgezet om het leven van een trans-vrouw en haar naasten te delen, voor onszelf, geïnteresseerden en vooral zij die ook in deze situatie zitten of gaan belanden. We proberen zorgvuldig met emoties en gevoelens van ons en lezers om te gaan. WE LIJKEN WEL MENSEN.

Sex is voor beginners, intimiteit voor gevorderden. Ja toch?

“Hardlopers zijn doodlopers”, dat geldt niet alleen voor anderen, ook voor ons. We zijn nog steeds even ver als waar wij begonnen zijn. Misschien ietsje verder dan misschien, het zal alleen niet ver zijn. Dat hoeft ook niet, we hebben absoluut geen haast en doen dan ook niets overhaast. Ja, de kreet “we lijken wel mensen”, telt misschien nog wel meer in ons geval. Ieder weldenkend mens weet dat bij iedere prille liefde de intimiteit er af spat en deze tortelduifjes dan niet van elkaar af kunnen blijven. Na verloop van tijd zwakt dat iets af. Bij de meesten dan en dat ‘verloop van tijd’ kan maanden, maar ook jaren zijn. Bij ons was het niet anders, niet het zo vaak gehoorde “dood tussen de lakens”, maar gewoon gewoon zoals jij en ik. (Denk ik). Maar saai is het nooit geweest. De laatste jaren was daar een wig tussen gedreven, een wig door mijn transitie. Een transitie waar nu eenmaal een dosis medicijnen aan te pas kwamen. Medicijnen die mijn libido zo’n beetje naar het noordelijkste puntje van de noordpool brachten. Het liet mij koud, ijskoud. Al die tijd stond Saskia in de wachtstand, ze had het er voor over, dat zei zij tenminste. Maar haar deel van ons tweeën reisde niet mee naar de noordpool. Zij ging figuurlijk niet mee de ijskast in, een beetje de koelkast in, meer niet. Nogal wiedes dat zij er op een gegeven moment genoeg van had, letterlijk in opstand kwam. (Hoe zou ik het anders moeten noemen?). Maar ook voor haar gold hetzelfde, wat te doen met een partner die ineens een ander(e) lichaamsdeel(-e+en) heeft gekregen. Dat kun je alleen maar heel voorzichtig ervaren, een andere keus is er voor ons niet.

Hardlopers zijn doodlopers, maar wacht eens even, ik schrijf wel dat wij nog steeds even ver zijn. Maar dat is eigenlijk niet waar. We zijn wel degelijk in intimiteit erg gegroeid, want zoals ik een paar blogs terug al schreef, het draait niet alleen om de sex. Het draait om veel en veel meer. Sex is voor beginners, intimiteit voor gevorderden. Ja toch? :). Op dat gebied hebben wij al wel heel veel bereikt. Dat gebied? Intimiteit bedoel ik dan. We knuffelen wat af, zitten lekker dicht tegen elkaar aan en te pas en te onpas houden wij elkaar stevig vast. En dat is zo verschrikkelijk fijn! Dat versterkt ook veel. Op alle vlakken kan je daardoor veel meer van elkaar verdragen, zit je niet meer om het minste of geringste bij elkaar in de haren. Dat is ook zoveel waard. Dus een wijze les, vergeet deze vorm van intimiteit niet, ook niet als je in transitie zit of gaat.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: