Intimiteit 6

Het volgende blog is niet bedoeld om te choqueren, een blik in onze slaapkamer te geven of enigszins een verwijzing naar erotisch getinte bedoelingen. Wij willen graag vooroordelen en bedreigingen wegnemen. Dit hele blog is opgezet om het leven van een trans-vrouw en haar naasten te delen, voor onszelf, geïnteresseerden en vooral zij die ook in deze situatie zitten of gaan belanden. We proberen zorgvuldig met emoties en gevoelens van ons en lezers om te gaan. WE LIJKEN WEL MENSEN.

 

s-l225

“Time is on our side, daar heb je alleen een denkbeeldig hôhlâuge * bij nodig. Ik ervaar de door ons genomen rust in het her-ontdekken als heel erg prettig. Ondanks dat mijn lichaam en geest elkaar nog niet hebben gevonden gaat het niet onplezierig.

Het her-ontdekken werpt heel langzaam enige vruchten af. Heel langzaam gaat het ongemakkelijke weg en kunnen wij elkaar, zonder verdriet of onzekerheid in de ogen kijken. Met langzaam, bedoel ik ook echt langzaam. Met forse tussenpozen nemen we voor het ontdekken de tijd. We zorgen ervoor beiden ontspannen te zijn. Niet krampachtig, we voelen beiden heel goed aan als we er aan toe zijn.Voel ik al wat? Ja, een klein beetje gevoel komt in het gebied terug. Het goed verzorgen van de huid zorgt er voor dat de zenuwen weer wat meer hun best doen. Het, door Duracell gesponsorde lichaamsdeel, doet nog steeds aan zelfkastijding. Dus daar valt nog veel werk te verrichten. Ik vind het niet erg hoor, de intimiteit is een stukje terug en de beladenheid ebt een beetje weg. Mij hoor je dus niet klagen, er is vooruitgang en dat is wel het belangrijkste. We hebben het niet afgesproken, het is eigenlijk vanzelf gegaan, dat wij de dingen, die aan een man-vrouw verhouding doen denken, in de ijskast hebben geparkeerd. Wat nu een beetje werkt is de “instrumentenmakers techniek”, alsof ik in een peperduur klokkie*  naar het haperende radertje op zoek gaat.

Zelf zou ik er nooit zo over nagedacht hebben dat intimiteit zo bepalend kan zijn in een leven tussen twee mensen. Wij ervaren nu in levende lijve hoe belangrijk het is. Er is zoveel rust terug gekomen in ons dagelijkse bestaan. Dat was in de uitzending van EenVandaag wel zichtbaar. Alleen de kids al, die gewoon 100% ontspannen door bleven kleuren, alsof er niets aan de hand was. En zoals het in beeld kwam, zo leven wij nu weer, heerlijk. Kunst is nu om te houden wat wij tot nu toe hebben bereikt. Afbraak is zo makkelijk te bereiken, opbouwen kost een berg doorzettingsvermogen en dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Geef nooit te makkelijk op, dat kan altijd nog.

*(Klokkie is een synoniem voor een peper duur horloge, of op z’n Haags: hôhlâuge. Het afgebeelde klokkie heb ik aan mijn zoon gegeven. Het is een Smith & Wesson van titanium, geen peperduur exemplaar, maar ooit eens gekocht in een militaire fase van mijn leven. Het past niet meer tussen mijn sieraden en Justin is er meer dan trots op).

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

3 Comments on “Intimiteit 6

  1. Geweldig om te lezen. En het was leuk je/jullie in Een Vandaag te zien.
    Jullie komen er wel.

    Liefs Inge.

  2. Lieve Rianne, je bent sinds ik je in april ontmoet heb een prachtige vrouw geworden! Samen zijn jullie sterk! ❤️

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: