The bold and the sexless

img_0977

Geachte dames en heren. Onderstaand blog had ik een beetje uit frustratie geschreven en zat reeds met mijn vinger op de delete knop. Maar nu ik de hele avond allemaal vuiligheid lees over transgenders, de schijnbare veroorzakers van de onrust, plaats ik het alsnog. En het zal u duizelen, dat beloof ik u nu al. Deze trans-dame groet u en wenst u veel leesplezier.

Goedemorgen tijdreizigers, herstel treinreizigers, welkom in de intercity naar Amsterdam. 

Ik zei het toch, Star Trek was vanaf het begin al vooruitstrevend en tot nu toe komt bijna alles uit wat zij aan science fiction op het beeldscherm toonden. Hadden zij in het begin niet van die enige uniformpjes aan, de vrouwelijke crue dan? Later werd dat, heel vooruitstrevend, bijna een geslachtsloos uniform, ergens wel jammer. Die werelden die zij bezochten waren verbazingwekkend. Op de ene planeet liep men nog eeuwen achter op die van Planet Earth en op de andere waren zij juist duizenden jaren verder. Weet je het nog, allemaal hetzelfde uiterlijk, allemaal kaal, wit en bijna allemaal dezelfde monotone stem.

Hieraan terug denkend moet zelfs ik bekennen dat wij Hollanders net zo vooruitstrevend zijn. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven, achterblijven bij een paar andere landen en al helemaal niet bij Star Trek. Ik had altijd al zo’n vermoeden dat onze regering vol zit met Trekkies. Yah, we knallen in een week 2 eeuwen verder. Het kan niet op, exit dames, exit heren. Geachte dames en heren, word in een klap uit de dikke van Dale geschrapt en zijn wij eindelijk een eenheidsworst. Kunnen eindelijk de lang gekoesterde schooluniformen worden ingevoerd. Maar dat is nog niet alles, stel je voor zeg. Nee, we zijn nog niet klaar, want wie zich een beetje inleest kan al de volgende stappen aan zien komen. Ik zal even een paar voorbeelden geven:

 •  Het VU stopt met de geslachtsveranderende operaties. Ook zij zien wel in dat als wij zonder geslachtskenmerken willen leven, er ook geen operaties meer nodig zijn. Hooguit zullen de psychologen het extra druk krijgen.
 • Modeketens maken zeer binnenkort geen onderscheid meer tussen heren, dames, meisjes en jongens. Lekker alle kleding door elkaar geflikkerd en natuurlijk geen gescheiden paskamers meer, want ook daar staat natuurlijk dames en heren. Wie straks nog op zoek gaat naar een echte dames modezaak zal alleen nog terecht kunnen in de bijbelbelt. Al moet je je wel realiseren dat je door een woeste menigte van X-en door moet om er te komen.
 • Kleding idem, want hoe gaan wij elkaar straks aanspreken. Stel je voor dat je per ongeluk iemand aanspreekt met mevrouw of meneer, nou, dan heb je echt de poppen aan het dansen.
 • Er zullen geen feesten meer worden georganiseerd die zich richten op één geslacht. Het Libelle zomerfeest word per direct afgeschaft. Vrouwenfeesten voor bijvoorbeeld lesbiennes worden eindelijk toegankelijk voor mannen die denken dat zij die vrouwen wel op andere gedachten kunnen brengen.
 • Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik recent nog twee wellness oorden heb bezocht. Daar kleed iedereen zich om in één en dezelfde ruimte. Dat gaat nu op voor zwembaden, toiletten, enz. enz., alles word een groot pretpark voor naturisten.
 • De vroeger genoemde vrouwen krijgen, net zoals zij vroeger een oproep kregen voor een bevolkingsonderzoek,  nu ook een oproep voor een prostaat echo. En ach, so wat, de meeste mannen boven de 50 hebben toch ook borsten.

Zomaar een paar voorbeelden, wel met een wassen neus geschreven want wie geloofd nou werkelijk dat het zover gaat komen, oeps. Dat er mensen zijn die zweven tussen twee geslachten, daar kan ik mij heel goed in vinden, niet alleen dat, ik begrijp ze ook. Iedere transvrouw, transman heeft die onbetwiste twijfels gehad bij wie zij nu eigenlijk hoorden. Zij hebben vaak ook jaren lang moeten spelen en switchen tussen twee geslachten. Kenmerkend alleen dat het ene geslacht sterker was dan het andere en daardoor die uiterst moeilijke beslissing werd gemaakt. Voor de meesten ook een niet te stoppen noodzakelijke beslissing. Het lijkt mij dan ook heel erg moeilijk als je daar tussenin blijft hangen. Ook moeilijk voor de omgeving of wie dan ook die met dit begrip te maken krijgt. Ik zou zo één twee drie niet weten hoe ik zo iemand, zonder te beledigen aan moet spreken. Persoonlijk ken ik een paar mensen die dus daartussen leven, leven tussen twee geslachten in. De één kan zich per dag anders voelen, terwijl de andere dat over een veel langere periode kan uitsmeren. Ga er maar aan staan, hoe blijf je dan neutraal? Nou, door gewoon een X in je paspoort te laten zetten, schrappen die M, schrappen die V.

Van mij mag het, sterker nog, ik vind dat een ieder dit dit graag wil, die een beter leven gaan leiden door zo’n aanpassing, het recht hebben om dit te kunnen doen. Maar please, please, laat het een vrije keuze blijven. Laten wij nou in Godsnaam stoppen met het opdringen van zaken die slecht een klein, een heel klein deel, van de samenleving ten goede komt. laten we a.u.b. stoppen met alles maar een naampje te willen geven. Dan doel ik een beetje op de LHBT gemeenschap. (Welke afkorting sinds kort al door het COC in Amsterdam uit de statuten is geschrapt, juist om die redenen). Wist je dat binnen de “Transgender gemeenschap” ook allerlei titels te verdelen zijn? Pre-op, Post-op, FtM, MtF. Ook schromen sommige zich niet om een andere vorm dan die zijzelf nastreven, niet te accepteren dan wel volledig af te branden. (Wie kan zich niet herinneren, dat bij de opkomst van Bi-seksuelen, er homoseksuelen waren die vonden dat het mensen waren die niet uit de kast durfden te komen. Datzelfde hoorde ik onlangs een transvrouw zeggen over een Genderfluide persoon, kokervisie noemen ze dat toch? Een empatisch vermogen van 0,0). En geachte dames en heren, sorry, mijn fout! En geachte lezers, stop nu eens te vragen of een persoon nu wel of niet is “geopereerd”, dat is zo niet boeiend. (Of schijnbaar toch wel). Wat maakt het nou uit wat iemand voor geslachtsorgaan in zijn broek of onder haar rok heeft. Het gaat toch om hetgeen die persoon uitdraagt te zijn. Oh, wat stom van mij, we worden binnenkort allemaal eenzelfde genderloze alien……….

Weet je, het was zo fijn om even geproefd te hebben van het vrouw zijn. Eindelijk die V in mijn paspoort, aangesproken worden met mevrouw. Die gezellige ober, die ons altijd aansprak met: ‘dames, wat kan ik voor u betekenen’. Geknokt voor niets, niet alleen ik, de hele trans-gemeenschap.

Nee, geef mij dan maar die afleveringen van Star Trek, waar zij terug reizen in de tijd. Die tijd dat vrouwen vrouwen mochten zijn en mannen, mannen waren. Ik reis graag met ze mee, terug naar de sixties and seventies.

Liefs, groet, hoi, doei,
Roberto/Rianne, X, of zoals in Amsterdam, daar zijn vanaf nu geen dames en heren meer, alleen nog maar Amsterdammers, die binnenkort worden gekoppeld aan hun postcode en huisnummer. (Worden zij net een Duits kenteken).

P.s. Als het bovengenoemde reden is om te stoppen met bloggen. Wees niet ongerust, want dan ben ik begonnen met een nieuwe uitdaging. Namelijk het opstarten van een rijkelijk gesubsidieerde organisatie, waarvoor ik de naam al klaar heb: “MVA” (Meldpunt Verkeerd Aangesproken).
Maar ik heb even lekker kunnen spuien, heerlijk om even de draak te steken!

Voor een kleine bijdragen aan mijn nieuwe haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

 

 

4 Comments on “The bold and the sexless

 1. Lieve Rianne,
  Geweldig geschreven. Ik heb tenenkrommend gekeken en geluisterd.
  Ben ik eindelijk blij dat er een V/F op mijn ID staat gaat dat straks ook weer verdwijnen.
  Net wat je schrijft, al een paar keer met de dochters uit eten of shoppen geweest. Heerlijk om dan aangesproken te worden met “Dames kan ik u helpen?”
  Laat iedereen in zijn waarde.
  Mocht je vertrekken terug naar de sixties en seventies, maak hier even een tussenstop 🙂

  • Zat net even reacties van lezers te lezen. Wauw, wat een boosheid naar transgenders toe. Iedereen word nu over één kam geschoren. En wij zijn de “zichtbaren”. Iemand schreef zelf dat “wij” er niet raar van moeten opkijken dat wij agressief benaderd gaan worden!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: