Intimiteit 5

Het volgende blog is niet bedoeld om te choqueren, een blik in onze slaapkamer te geven of enigszins een verwijzing naar erotisch getinte bedoelingen. Wij willen graag vooroordelen en bedreigingen wegnemen. Dit hele blog is opgezet om het leven van een trans-vrouw en haar naasten te delen, voor onszelf, geïnteresseerden en vooral zij die ook in deze situatie zitten of gaan belanden. We proberen zorgvuldig met emoties en gevoelens van ons en lezers om te gaan. WE LIJKEN WEL MENSEN.

images (7)Waar ben ik in hemelsnaam al die maanden geweest, waar stopte het en wanneer begon het weer? Het lijkt ook wel een eeuwigheid weg te zijn geweest. Het stukje intimiteit buiten de lakens. Want intimiteit bestaat niet alleen uit wat je tussen de lakens deelt, dat wat je allemaal uitvreet in de slaapkamer. Nee, intimiteit hoort er altijd te zijn, alleen, samen, of midden in de Bijenkorf. Liefkozen kan zelfs via sociaal media, gewoon lieve woordjes aan je partner sturen of alleen maar een hartje, alles kan, zolang het maar intiem en persoonlijk gericht is. Je het gevoel deelt en dat het voor elkaar is. En er is nog veel meer, elkaar aanraken, liefkozen, beet pakken of zomaar even een kusje geven. Intimiteit!

En wat heb ik dit eigenlijk gemist, of eerlijker gezegd; wat heb ik gemist door de fase die wij achter de rug hebben. Er was een tijd dat het mij opviel, opviel dat wij elkaar minder aanraakte. Zelfs een tijd dat ik mij daar aan ergerde, geen antwoord kreeg op het waarom niet. Langzaam zwakte dat af naar een gelaten houding, niet alleen van mij, maar allebei. Dat het fijn is, echt een gemis is, komt nu sterk naar boven omdat het nu wel weer gebeurd, het is er weer. Niet dat wij de hele dag klef aan elkaar zitten te plukken, dat is het niet. Het zit hem meer in de subtiele, soms wel iets meer dan dat, aanrakingen. Elkaars hand weer vasthouden op de bank, even een arm om elkaar heen slaan bij het koken en uiteraard, het hand in hand lopen.

Kijk, dat die fase er is geweest verwonderd mij helemaal niets. Wie vanaf het begin ons volgt zal zich daar ook niet over verbazen. Het zal mij ook helemaal niet verbazen als anderen in zo’n situatie hetzelfde moesten doorstaan. Vast wel. Moesten wij elkaar dan weer “vinden”? Misschien, want als je hier naar op zoek gaat moet je wel met z’n tweeën zijn en er gelijktijdig voor open staan. In ons geval liep dat niet gelijktijdig en was dan ook geen succesvolle operatie. En toch hebben wij elkaar onderweg gevonden. Nou ja, druk bezig om elkaar weer te vinden. En dat is echt al een heel fijn iets.

In het begin wist ik hier niet zo goed mee om te gaan. Ik was zelfs een beetje achterdochtig. Vertrouwde het niet en zocht er wat achter. Net alsof de buurvrouw wel iets te vaak om suiker kwam vragen of die gezellige vrouw nu wel iets te gezellig werd. Daar heb ik overigens nooit mee om kunnen gaan, avances van andere vrouwen. Terwijl ik vaker heb gezien bij mannelijke collega’s of vrienden die er gelijk een “feestje” van maakte, wist ik niet hoe snel ik mij uit de voeten moest maken. Daarnaast ben ik in de regel zo monogaam als een deur. Ik kan heel eerlijk zeggen dat ik maar één keer in mijn leven “vreemd” ben gegaan. En dan vreemd gegaan zonder daden, dat kon ik niet en dat kan ik nog steeds niet. Al hoewel ik niet denk dat het mij in mijn transvrouwen leven nog een keer zal overkomen  Overkomen dat ik überhaupt de kans zou krijgen. Nee, ook nu zal ik nog steeds hard de andere kant oprennen. Al zal dat naar alle waarschijnlijk andersom zijn :).

Feit is dat je intimiteit niet kan forceren, dat moet van beide, ongedwongen, komen. En als het er (weer) is, geniet er van. koester het, omarm het, het heelt meer dan je denkt!

Voor een kleine bijdragen aan mijn nieuwe haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: