Het leven na de SRS, week 37

abstract-black-and-red-butterfly

Beste lezers, de geslachtsaanpassende operatie (afgekort met SRS, Sex Reassignment Surgery) is op de 11e van de 11e, aanvang 11:00 uur, met succes uitgevoerd. Twee dagen voor deze operatie ben ik begonnen met het bijhouden van een ‘dagboek’, met als doel mijn ervaringen rondom deze operatie en de herstelperiode met jullie te delen. Nu dit voor een groot deel op de achtergrond is geraakt ben ik, op veler verzoek van lezers, doorgegaan met het delen van dagelijkse gebeurtenissen.  Het leven na de SRS is anders geworden.

Vrijdag 21 juli 2017, dag 253
“Kiekeboe”

14:40 uur  Goh wat leuk. Aanstaande dinsdag krijg ik bezoek van een heuse cameraploeg. Als het goed is verschijn ik zeer binnenkort op de beeldbuis. Ditmaal in de meest bekeken actualiteitenrubriek van Nederland! Spannend……

En het weer is ook spannend, stralende zon hier in Zoetermeer. Het moet maar weer, bbq-en, wat moet je anders doen. Er is nog voldoende pindasaus en gekruide rijst van afgelopen dinsdag over. Even snel wat saté rijgen en we hebben een heerlijke maaltijd voor vanavond.

Zaterdag 22 juli 2017, dag 254
“Spinnenrag in mijn haar”

Echt balen, het cadeau van Sebastiaan in nog steeds niet bezorgd. De hele dag zat hij huis thuis te wachten op GLS. Maar helaas, geen verjaardagscadeau. Dat word op z’n vroegst ndag. (Track and trace bood geen uitkomst want zij gaven alleen aan dat het pakje gisteravond in Rotterdam was gearriveerd). Wij konden niets anders dan dan het ernstig verdrietige mannetje mee te nemen naar de film. Het werd de nieuwste van Spiderman.

Vanochtend stond de kapper op de agenda. Dat is toch altijd wel een feestje. Ik ben nog zo ongelooflijk blij met mijn prachtige haarwerk!! Bij het noodzakelijke beurtje word het haarwerk grondig schoongemaakt en opnieuw vastgezet. Daar zal ik echt geen raad mee weten, een leven zonder haarwerk. Ik ben daar zo erg over aan het dubben want er moet een 2e exemplaar worden besteld. De normale levensduur is, bij intensief gebruik, ongeveer één jaar, En laat ik hem nu intensief gebruiken. Ik draag hem 24 uur per dag, verzorg het tot in de puntjes en ben er reuze zuinig op. Helaas kan ik het slijten niet tegenhouden. Zal ik het aandurven om opnieuw een beroep te doen op allen die mij bij het eerste haarwerk ook zo hebben geholpen. Opnieuw een crowdfunding starten?

Maandag 24 juli, dag 256
“Garden Storm”

FullSizeRender (2)YES YES YES, voor Sebastiaan dan. Zijn verjaardagscadeau komt net binnen (18:40). De afgelopen dagen waren voor hem echt niet leuk, de hele dag zat hij op het stoepje te wachten, ook vandaag. En net toen hij de moed echt liet zakken, zijn zus op hoge poten GLS wilde bellen, stopte de bestelbus voor ons huis. Ik heb nog nooit iemand zo snel naar buiten zien vliegen. Gaaf hoor, zo’n verschrikkelijk blij ventje!!

En ik, nou ik ben best wel in volle verwachting voor morgen. Goh, weer een keertje mijn koppie op de televisie. Morgen nog even snel naar de salon voor de wenkbrauwtjes, thuis nageltjes lakken, jurkje strijken en haartjes in de plooi doen. Ik ben er klaar voor!!

Dinsdag 25 juli 2017, dag 257
“Take tig”

Vanmiddag, klokslag 17:00 uur stond verslaggeefster Vannesa, samen met cameraman Dennis op de stoep, exact op de afgesproken tijd. Zij kwamen ons filmen en interviewen voor “EenVandaag”, wat aanstaande zaterdag, om 18:15 al zal worden uitgezonden. We zijn zo benieuwd. Ook Sebastiaan en Sophie zullen waarschijnlijk goed in beeld komen. Sebastiaan stond hier natuurlijk om te spring, maar van Sophie had ik dit eerlijk gezegd niet verwacht. Dit wordt haar eerste “one minute of fame”:). De opname ging heel eg relaxed, gewoon tijdens het voorbereiden van de maaltijd door, terwijl de kids druk bezig waren met kleuren. Ja, kleuren. Ook Sophie heeft de smaak te pakken en zit al uren boven haar kleurboek de mooiste kleuren binnen de lijntjes aan te brengen. Schattig toch. En Saskia, die stond haar mannetje weer. Goh, die kan lekker babbelen, maar dat weet inmiddels iedereen wel! Ik zat het grootste gedeelte van de tijd aan tafel en snee, tussen de bedrijven door, stokbrood, stokbrood, stokbrood en stokbrood. (Na het eten hebben we maar eendjes gevoerd).

Bijna, bijna waren wij ons kleine boefje vergeten. Net voor sluitingstijd kwamen wij bij de creche aan, ppfff.

Donderdag 27 juli 2017, dag 259
“Paint it Black”

Hoera, ik ga eindelijk weer eens wat moois in het zwart maken. “Letterzetten”, dat ga ik doen, op de traditionele manier, dus uit het handje, met gebruik van een penseel en een schildersstok. Echt zin in om dat weer op te maken. Heel lang gelden was ik daar best wel goed in, maar langzaam raakte deze ambacht een beetje erg in de slop. Plakletters, plakcijfers en niet te vergeten van die in blik gestanst huisnummers, die zijn nu eenmaal veel makkelijker en vooral goedkoper. Mijn oude schildersstok heeft al jaren geleden de geest gegeven, het was er een die ik zelf had gemaakt. Deze keer heb ik een moderne aangeschaft, eentje van metaal en verlengbaar is. De kop van kurk en mooi met leer afgewerkt. Nu alleen nog hopen dat de reuma handjes mij niet in de steek laten. Tot nu toe gingen de oefening meer dan goed, maar nu heb ik maar één kans om het goed te doen. Spannend…..

Vandaag ook een topdag met Sophie gehad. Volgende week komt haar scooter binnen en die moet netjes gestald kunnen worden. Vandaag dat wij al vroeg zijn begonnen met het uitruimen van de schuur en de blokhut. Ongelooflijk wat je dan allemaal weer tegenkomt. Het grootste gedeelte is inmiddels uitgezocht en een deel zit netjes in dozen of overzichtelijk op stalen rekken uitgestald. Nu kijken hoe lang het zo blijft :). En als Sophie iets in haar hoofd heeft gehaald, dan moet het ook al la minuut gebeuren. Dus toen ik er helemaal doorheen zat wilde madam nog “even” een klamboe. Hup, in een sneltreinvaart naar de andere kant van Zoetermeer geraced, waar nog de laatste Blokker te vinden is. Nog even tussen het eten door een mooi strak gaatje in het plafond geboord en de klamboe geïnstalleerd. Oh ja, vandaag ook nog een dubbel krantenwijkje erin geknald, een bijbaantje van Sebastiaan voor de zomerweken. Hij speelde druk buiten, dus wie waren weer de klos?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Comments on “Het leven na de SRS, week 37

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: