Intimiteit 2

images (4)

Het volgende blog is niet bedoeld om te choqueren, een blik in onze slaapkamer te geven of enigszins een verwijzing naar erotisch getinte bedoelingen. Wij willen graag vooroordelen en bedreigingen wegnemen. Dit hele blog is opgezet om het leven van een trans-vrouw en haar naasten te delen, voor onszelf, geïnteresseerden en vooral zij die ook in deze situatie zitten of gaan belanden. We proberen zorgvuldig met emoties en gevoelens van ons en lezers om te gaan. WE LIJKEN WEL MENSEN.

“Ontdek je plekje”, zo kan je het inderdaad wel noemen.

Bizar, bizar, bizar, ik heb er geen andere woorden voor. Omdat het gewoonweg een waanzinnig bizar avontuur is. Een mooi avontuur, want het is nogal wat als je jezelf, elkaar, opnieuw moet ontdekken. Jezelf ja! Ik ken ieder plekje van Saskia, ken ieder vezel en ook de reactie hierop. Alleen ken ik niet meer die van mij, laat staan dat Saskia er één kent. Alles voelt daadwerkelijk anders aan. Dat klinkt misschien wel raar, want je lijf heeft toch veel meer plekjes die fijn aanvoelen. Jazeker, ik ben van het kaliber die kietelend strelen geweldig vind. Het kietelend strelen werkt(e) voor mij op alle vlakken en heeft nu een andere draai gekregen. Het geeft nu een totaal ander belevingsgevoel, waarbij mijn lijf en geest een andere reactie geven dan wat het eerst deed. Ik ga hier niet verder over uitweiden want iedereen die geleerd heeft om niet met zijn of haar handjes boven de lakens te slapen, weet wat ik bedoel. Dat, beste lezers, is nu niet te peilen, ik weet niet wat ik voel. Herken het niet en weet niet wat ik er mee moet doen, of misschien wel beter gevraagd: ‘waar dat naar toe leid’. Dat is uiterst spannend en moeilijk voor allebei.

‘Voel je dit? Voel je dat? Hoe voelt dit? Wat is dit? Gaat dit? Gaat dat?’ En dan als laatste: ‘Doet het geen pijn?’ (Het doet mij heel even denken aan die mafkees van een Neuroloog, die met een kaas prikkertje mijn zenuwpijn aan het onderzoeken was). Maar een heel klein beetje “Dokter Bibber” is het wel! Nu klinkt het allemaal een beetje plastisch en is dat misschien, op sommige momenten, ook wel zo. Ongemakkelijk ook, op sommige momenten, momenten dat je zoekende bent naar nieuwe plekjes.

“Ontdek je plekje”, zo kan je het inderdaad wel noemen.  Een van de dingen die mij, door de chirurg, op het hart werd gedrukt, is vooral jezelf ontdekken. Dat is goed voor de bloedsomloop, de zenuwen en vooral het te ontwikkelen gevoel. Daarin ben ik ernstig tekort geschoten………. Waarom? Ik heb er geen directe verklaring voor. Wellicht vond ik het door de omstandigheden niet echt aantrekkelijk om te doen. Vergeet niet dat ik daar een lange periode last had van wildgroei. Nu is het ineens wel een issue, iets waar ik ook wel degelijk tijd voor maak en zeker niet onaangenaam vind. De afgelopen maanden hield ik wel in de gaten of alles daar beneden goed ging en er geen vleselijke zaken dood aan gingen voelen. Gelukkig is dat niet zo geweest, alleen het, in de volksmond, bekendste plekje, is tot op heden overgevoelig. De, door mijzelf, ingestelde onderzoeken waren verhelderend en beheersbaar, je doet jezelf immers geen pijn (uitzonderingen daargelaten 🙂 ) en ga je in principe niet te ver. En daar zeg ik nu wat, toen ik voorzichtig en lief door een ander (lees: er is er maar één die dat mag) werd aangeraakt leek die overgevoeligheid een loopje met mij te nemen. Als ik dat zou moeten omschrijven: “koop een blokbatterij, haal hem uit de verpakking en leg je tong op de twee polen”. Klaar? Zo, nu weten jullie ook wat ik dan voel. (Gelukkig slapen wij onder een zadeldak, dus is de kans klein dat ik door het plafond heen ga). Het zal naar alle waarschijnlijkheid wel afnemen, die overgevoeligheid. Al is het maar een aanname, want dat zijn nou typisch zaken die je niet even op Google terug kunt vinden, daar zijn openhartige blogs voor nodig.

Voor een kleine bijdragen aan mijn nieuwe haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: