Let it snow, let it snow

Hopelijk worden wij op tijd wakker en laten wij ons niet ondersneeuwen in een grijze vervormende laag negativiteitsvlokken van azijnzeikers.

Gezellig dat het nu in mijn blog sneeuwt, een aardigheidje tot en met 04 januari. Nu buiten nog, dat zou leuk zijn! Ik vind het zo fascinerend dat sneeuw dingen, die even wat minder ogen, in een paar tellen tot een sprookje kan omtoveren. Nog niet zo lang geleden genoten wij van de herfstkleuren en veranderingen die de natuur dan geeft. Dan valt alles een beetje in een grijs en saai gat, althans dat vind ik dan. Het is nu zo troosteloos buiten, bah. Alleen ‘s-avonds brengt kerstverlichting nog wat sfeer in de tent al hoewel je dat ook met de jaren minder ziet worden. (Eigenlijk jammer dat er geen partij of beweging is die kerstverlichting wil verbieden, dan zou en masse ieder huis versiert zijn :)). Hint hint…….. Zelfs bij ons is het even een lichtloze troosteloze boel buiten en al hoewel ik daar een goed excuus voor heb begrijpt niemand dat natuurlijk. Ik vraag mij zelfs af of er, buiten één enkele persoon dan (Ina),  iemand is die heeft opgemerkt dat ons huisje dit jaar niet is versierd.
Maar dat even ter zijde, dan is het nog steeds saai, kil en grijs buiten. Dat kan met sneeuw in een paar minuten helemaal veranderen, veranderen in een sprookjesachtig landschap. Zelfs de lelijkste boom of architectonisch gedrocht veranderd dan in een idyllisch plaatje waarin ik uren kan wegdromen.  Laat maar komen die sneeuw, heerlijk om vanuit mijn luie ziekenhuisbedje naar die dwarrelende vlokken te kijken die in het licht van een lantaarnpaal nog meer dimensie krijgen. Die vlokken die gestaagd een sneeuwlaagje legt over alles wat zich maar in mijn zichtveld bevindt. Het zorgt er voor dat veel vormen worden vervormd en dat alleen hij of zij die de omgeving kent weet wat zich daar werkelijk onder die laag bevind.

Goh, wat ben ik blij dat ik dit in een blog schrijf en niet open en bloot in een column of op Facebook. Je vrolijke, opgewekte en vol met sneeuw gevulde stemming zou binnen een paar minuten volledig de grond in worden geboord door eeuwige azijnzeikers, azijnzeikers die alleen maar de keerzijde van iets moois kunnen belichten. Want iemand die gelijk bij mijn stukje dacht, alleen al dacht, aan de keerzijde van sneeuw, aan alle ongemakken die dat geeft, moet maar niet meer verder lezen. Daarvan zou ik bijna geneigd zijn te zeggen: ‘a………r’! Terwijl ik tot twee maal toe azijnzeikers schrijf (en éénmaal denk) overvalt mij een gevoel of ik dat überhaupt nog wel wil schrijven. Of ik überhaupt nog wel tijd en energie in azijnz…. wil steken. Het valt mij zo op dat er zoveel mensen zijn die de gave hebben om van iets moois iets lelijks kunnen maken. Nee, eerder dat er steeds meer mensen zijn die die gave zijn gaan ontwikkelen, terwijl zij dit eigenlijk nooit deden, niet in die mate dan. Zij gaven ooit eens een mening of een kritische noot. Zo genoot ik vanochtend van een artikeltje in de de Knack. Gewoon een artikeltje dat naar de positieve kijk van het leven in Zweden is geschreven. Omdat het mij niet losliet las ik het nog een keer en wilde vervolgens reageren. Dan ga je semi-automatisch langs eerder geplaatste reacties, en toen had ik spontaan gegeten en gedronken, laat maar. En zo, zo wil ik niet zijn, zo wil ik niet worden, zo wil ik iets niet achter laten. Ik wil daar niet (meer) bij horen, ik wil mijn kinderen tegen dit soort vergiftigingen beschermen. Hoe krijg je het voor elkaar om een schrijfsel over een leuk H&M jurkje en een handige Billie boekenkast in een wenk om te zetten in een dialoog over alles wat er maar negatief is aan asielzoekers, moslims, andersdenkenden of wat er dan ook maar niet in het straatje past van deze reagerende azijn…….  pppfff, zo vermoeiend!!!!

Hopelijk worden wij op tijd wakker en laten wij ons niet ondersneeuwen in een grijze vervormende laag negativiteitsvlokken van azijnzeikers.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: