Give a little bit

Ik vind het al lang niet meer zo belangrijk dat Roberto volledig van de kaart word geveegd. Het blijkt echt niet zo moeilijk te zijn om die dingen vast te houden waar je geliefde zoveel van houd en waar haar basis veiligheid op rust. “Kom niet aan mijn meisje!”

Twee jaar geleden overleed de belangrijkste man in Saskia’s leven. Haar vader was haar alles, haar Koning,…….daarna kwam ik, haar prins op het witte paard. Ik, die nog in datzelfde jaar opnieuw “uit de kast” kwam en Saskia haar laatste mannelijke houvast ging afpakken. Ik, die van een stoere sterke prins een creatie wilde maken waar Saskia nou niet bepaald een beeld bij had waar kracht, mannelijke kracht, vandaan zou komen. Begrijp mij niet verkeerd, het verlies zat hem in de veiligheid die ik haar gaf, het op handen dragen, die stevige knuffel en mijn warme stem die haar altijd in een bepaalde roes bracht. Dat verlies kon zij heel moeilijk een plek geven. Zij heeft het geprobeerd en kon het met veel pijn in een doosje met fijne herinneringen stoppen. Maar van binnen echt accepteren, nee, dat wilde niet lukken. Ze heeft het er nooit over gehad maar gaf destijds wel aan dat zij heel veel moeite had met de veranderingen van mijn stem. Er is ook een fase geweest dat er een onbehagelijke afstand was tussen ons, een fase die ik toen niet begreep. Het was de fase waarin ik de vrouwelijke kant in mij wilde uitdiepen.

Er zit in mij een nog veel vrouwelijke kant. Een kant die ik zo snel en zo mooi mogelijk wilde vrijlaten. Wat! gedoseerd?, echt niet, hup er uit met die super tante en iedereen die dat niet zou begrijpen kon de boom in. Dat is er niet van gekomen, ik had op het allerlaatste moment door dat als ik die tante los zou laten ik Saskia volledig aan de kant zou zetten. Die tante heeft geen ruimte voor Saskia, net zo min als zij er ruimte voor zou hebben. Het zou het einde van onze relatie hebben betekend. Saskia had op datzelfde moment in de gaten dat de oh zo vertrouwde mannelijke energie helemaal nog niet zo diep naar de achtergrond was verdwenen als zij dacht. Zij kon het nog steeds bij mij halen.

Het is daarom dat mijn logopedie op locatie zo verschrikkelijk goed gaat maar dat ik in het bijzijn van Saskia geen toonladder verschil kan maken. Het is daarom dat ik even heel erg sterk baalde van het fysieke kracht verlies, waarvan ik dacht dat ik daardoor Saskia niet meer stevig kon vasthouden. Het is daarom dat ik onzeker werd over mijn uitstraling naar derden, een uitstraling die altijd zei: “kom niet aan mijn meisje”. Ik kan zo nog even doorgaan………..

Die tante in mij mag er wel uit, die moet er zelfs uit, maar dat wel in Saskia’s tempo, niet die van mij. Zij gaat het tempo bepalen, zij draait aan het infuus! Zo gedoseerd dat wij er allebei net zoveel lol en voldoening uithalen. Dat kan, dat weten wij allebei zeker, zeker omdat er al diverse dingen in ons leven zijn gekomen die tante er in heeft laten sluipen. En daar zitten hele fijne dingen tussen. Zeg nou zelf, welk echtpaar valt in elkaar gestrengeld in slaap en word ook zo wakker?

Ik vind het al lang niet meer zo belangrijk dat Roberto volledig van de kaart word geveegd. Het blijkt echt niet zo moeilijk te zijn om die dingen vast te houden waar je geliefde zoveel van houd en waar haar basis veiligheid op rust. “Kom niet aan mijn meisje!”

4 Comments on “Give a little bit

 1. Lieve Ri,
  Prachtig verwoord dit stuk en lang leve de liefde. Ik heb respect voor jou en wens je allerbeste toe.
  Succes vrijdag als je geopereerd word. Je kan het aan. Dat geeft kracht.
  Marije

 2. Lieve Rianne,
  Eindelijk ben ik weer hier beland met het lezen en nu in tempo alles nogmaals over je operatie en de weken en inmiddels maanden erna.
  Ik heb diep respect voor jouw en Saskia.
  Dit verhaal is zo herkenbaar. Je weet Tina is niet meer, maar ja dat tussen jouw en Saskia is zo herkenbaar en dat met de logopedie en de krachtverlies.
  Herkenbaar en geeft me toch kracht.

  En heel eerlijk……. ik kan niet wachten 🙂

  Veel liefde en succes.

  Inge.

  • Hoi Inge,
   Wat fijn om te lezen dat ik met mijn blog een steentje bij kan dragen. Dank je wel voor jouw lieve reactie 💋

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: