“A horse with no name”

Een van de dingen die mij van jongs af aan enorm heeft aangetrokken was alles wat de naam “Mustang” droeg.  Al is het nu alleen nog de ijzere versie die mij het hoofd op hol doet slaan. De oude ros vind ik nog steeds het mooiste maar de versie van de afgelopen jaren mag er ook wezen. Met andere “paarden” heb ik nooit iets gehad. Ik heb ze ooit eens mogen berijden maar kon er de lol niet van inzien. Ik zag vandaag een plaatje voorbij komen dat mijn hart even op hol deed slaan, mij even terug bracht naar mijn jeugd. Naar een leeftijd dat ik nog helemaal geen oog had voor een Ford Mustang. Nee, wel een Mustang maar een van kunststof en met drie vlekken op een verder zwart lichaam. Een rode, groene en een blauwe vlek. Ik was er niet vanaf te slaan en elke rit in de C&A was een feestje. Ik had zelfs een sleutelhanger van de Palomino Mustang. (Nu snap ik wel dat het minder leuk werd in de C&A, hadden zij nooit mee moeten stoppen).

De bewondering voor dat prachtige beest ben ik nooit kwijt geraakt. Ik teken door de jaren heen nog steeds echte Mustangs en kan wegdromen bij een mooie foto van een pracht exemplaar in de vrije natuur, het ruige wilde westen!! Eigenlijk leken mijn laatste maanden hier een beetje op, ik was vrij en sprong als een jong pony door het leven. Er was even alleen maar weidse vrijheid om mij heen. Mens, wat was dat heerlijk! Ik ben het niet kwijt, dat weet ik echt op zeker, het is nu even verschrikkelijk doorbijten. Ik ben nu één keer niet ontkomen aan een lasso, men probeerde mij te temmen door in een hokje te stoppen. Er sprong op de 31e iemand op mijn rug, dat heeft zijn uitwerking gehad, ik ben niet te temmen. Deze Mustang zal binnenkort helemaal vrij zijn en iedereen mag mee genieten, als ze maar niet proberen mij in een tuig te hijsen en al helemaal geen zadel op mijn rug proberen te gooien.

De afgelopen weken zullen in de snel naderende toekomst geen naam hebben, dit tomeloze beestje zal jullie versteld doen staan.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: