Beter kwijt dan rijk

Ik ben hun niet kwijt, zij zijn mij kwijt!!

Regelmatig word mij de vraag gesteld hoe mijn omgeving op mijn verandering reageert, met als voornaamste personen natuurlijk Saskia en onze kinderen. De laatste weken word er ook ineens gevraagd naar de twee kids uit mijn eerste huwelijk. Of ik daar iets van vernomen heb en of zij het überhaupt van mij weten. Over dat laatste kan ik het wel raden, ik kan mij niet voorstellen dat zij van niets weten, ook al heb  ik de laatste 12 jaar niets meer van hun vernomen. Het enigste nieuws onder de zon is dat mijn dochter weer mijn achternaam draagt. Het waarom is mij compleet onduidelijk. Het niet meer zien is soms niet leuk maar het is nu eenmaal zo. Zij weten dat de deur altijd open word gedaan, meer is niet nodig. Oke, afgedwaald. Wat Saskia en de kinderen aangaat, dat weten de meesten wel, van hun persoonlijk en anders dit blog wel.

De omgeving reageert heel afwisselend, van 0 tot 10 zeg maar😉. Soms zou ik dat wel eens van de daken willen schreeuwen, hoe mensen reageren die in de schaal 0 tot 5 passen. Maar dat doe ik niet, ben niet helemaal gek hoor. Nee, het is veel fijner om mij bezig te houden met de reacties boven de 5. (En ik vind het nog zeker de moeite waard om enig energie in de 4 en 5 te steken al moet dat wel echt goed voelen. Ik ga die echt niet over een streep trekken of zo, houd je alleen jezelf voor de gek. Wie ik wel heel erg respecteer zijn de relaties die uitgesproken duidelijk tegen mij zijn geweest. De relaties die het niet door een roze bril konden zien. Zij krijgen van mij een 10 met een griffel. Waarom? Omdat zij gewoon gezegd hebben dat ze mij in de nieuwe hoedanigheid niet trekken, mij opgezocht hebben om mij dat mede te delen. Weet je, en we hebben daarna gewoon contact gehouden.

En dan heb je nog die helden die mij zonder enige verklaring zijn gaan mijden, ontlopen en wat dan ook maar voor excuus zijn gaan gebruiken om mij maar niet te zien of te spreken. Weet je ……. zand er over, wat een heerlijke rust.

Ik ben hun niet kwijt, zij zijn mij kwijt!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: