Sound & Vision; Vision 6

Kwetsbaarder dan ooit maar niet te kwetsen. 

Ik kan best impulsief zijn als het om liken en delen gaat op Facebook. Ik lees of bekijk alles wel maar niet altijd even kritische als zou moeten. (Hierdoor glipt er wel eens iets ongewenst door). Daarom lees ik een gepost, gedeeld of geliked bericht terug. Het zal niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer zijn dat een bericht alsnog in de prullenbak verdwijnt. 

Zo kreeg ik laatst bovenstaande tekst op mijn scherm geknalt, ja, weer Facebook. Ik las de tekst en deelde het meteen met iedereen, ik was er helemaal weg van. Anderen deelde vervolgens dit bericht ook. Gek, ik ging daarna naar bed maar de tekst liet mij niet los, er was iets mee, maar wat? De volgende ochtend las ik het opnieuw, nog een keer en nog een keer. 

Vier van de vijf regels hebben toch helemaal niets te doen met Karma? Ze zijn gebaseerd op haat en wraak en staan mijn inziens haaks op de Boeddhistische en Hindoeïstische leer. 

Het meest confronterende van alles vond ik wel dat dit typisch een aftreksel was van mij eigen ik. Zo was ik ook eens, gadverdamme, zo in mijn gezicht gesmeten. Ik kon van tijd tot tijd zo’n mens, vol haat en wraak, zijn. Ik kon mensen,  die mij kwetsten of wat dan ook aandeden, weken lang van alles toewensen, minimaal het slechtste karma dat er maar bestond. Wat een verspilde energie. Even terug geworpen naar een persoontje die het zo graag anders wilde, die wist dat het anders kon, die wist dat dit niet de juiste weg was, die wist dat het roer drastisch omgegooid moest worden. 

En nu, nu reik ik ze de hand, ik zeg wat mij niet zint of dwars zit. Indien nodig meerdere malen en als ze echt niet willen, dat laat ik het los. Dan is het voorbij, dan kan hun kwelling niet meer de mijne worden. Dan is het een leeg omhulsel met een nog leger leven. 

Kwetsbaarder dan ooit maar niet te kwetsen. 

Meestal zegt een blik genoeg of hoor je aan de toon hoe een persoon over je denkt. Daar is niet veel fantasie voor nodig. 

ZOMAAR EEN TOON, ZOMAAR EEN BLIK:

Ik heb echt moeite met het ritme van Daniël, of liever gezegd helemaal geen ritme. Het mannetje heeft zo bar weinig slaap nodig dat wij meer wel dan niet met het wisselen van de dag nog met hem in de kamer zitten. Oke, dan zou je verwachten dat hij een gat in de dag slaapt, nou, echt niet! Daarnaast is hij zo verschrikkelijk ondeugend dat hij beter de hele dag achter het behang geplakt kan worden. Echt, ik heb best een ruim en vooral een lang uitgestrekte ervaring met kinderen, maar dit! Hier word vast nog een documentaire van gemaakt of als hij groter is misschien wel een docu-soap. 

Maar hij is zo grappig, zo lief, zo droepie als hij ondeugend is. Dat weet hij donders goed en daarom is hij dus de hele dag grappig, zo lief en zo droepie!! Hij kan je aankijken zoals de gelaarsde kat in Shrek, met een alles doen smeltend stemmetje. Ik vier zeer binnenkort mijn derde verjaardag met hem. Hoeveel zal ik er nog halen?

One Comment on “Sound & Vision; Vision 6

  1. Nog heel veel!!! Ik weet het zeker!!! Ik ken het behangplak-gevoel, en ondertussen je gezicht in de plooi zien te houden!!! Hahaha!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: