Sound & Vision 5

Homoseksueel, Biseksueel, Aseksueel, Interseksueel, Pansexueel, Gender fluïde, Poliromantisch of gewoon Hetero? Keuzes te over maar als ik mocht kiezen, koos ik toch voor mijzelf!! In mijn beleving kun je het meest neutraal blijven als je kiest voor de veiligheid van het heteroleven, dat de meeste wel vanaf de geboorte hebben meegekregen. Ga je een beetje van het pad af en kom je in de onbekende geaardheden terecht (de I, P, G, P’s), dan heb je nog niet zoveel te vrezen. Het lijkt mij vrij makkelijk om daarmee uit de kast te komen omdat geen hond daar een beeld bij kan vormen. Nee, je zal maar Homo, Biseksueel of Aseksueel zijn, daar kan de doorsnee kaaskop wel een voorstelling bij maken, een beetje te veel voorstelling zelfs. Vaak komen die voorstellingen niet van liefdevolle stelletjes uit hun midden maar uit opgeklopte tv-series, docu-soaps of ranzige boekjes. Ranzige boekjes komen trouwens uit mijn tijd! Ik laat expres de geloofsovertuigingen even buitenspel anders zit ik binnen de kortste keren op het politiebureau. Nee, je moet anno 2016 nog heel erg sterk in je schoenen staan om voor je geaardheid uit te komen want je opent een niet meer te sluiten boek.

Ik heb van dichtbij mogen ervaren wat het is om uit de kast te komen. Jonge dappere tieners, jong volwassenen maar ook de al wat ouderen die reeds getrouwd zijn en die er openlijk voor uit kwamen een andere geaardheid te hebben. Weet je dat ik maar op één klein stukje heel erg jaloers zou moeten zijn, met de nadruk op “moeten zijn”, dat ze stuk voor stuk toch man, vader, oom, neef, zwager, buurman, maatje, vriend en broer blijven. Dat raak je namelijk kwijt als je uit de kast komt als transgender. Heden te dagen kan je redelijk snel als homo worden geaccepteerd, maar als transgender geaccepteerd worden als vrouw, moeder, tante, nicht, schoonzus, buurvrouw, vriendin of zus, dat is nog steeds een utopie! Slechts weinigen zijn daartoe in staat. 


Meestal zegt een blik genoeg of hoor je aan de toon hoe een persoon over je denkt. Daar is niet veel fantasie voor nodig.

ZOMAAR EEN TOON, ZOMAAR EEN BLIK:

Er komen nu, door toedoen van country muziek, toch echt wel scheurtjes in mijn motivatie naar de operatie toe.

Zoals jullie weten is dochterlief, na 2 jaar, terug in ons warme nestje. Het gaat een heel klein beetje beter met haar en ze is al een keer of 2 zelfstandig de deur uit geweest. (Bedankt voor de interesse). Als je kleine meisje (want dat blijft zij natuurlijk voor mij) het slecht heeft dan heb je alles voor haar over. Ik smelt dan ook voortdurend voor de waterige ogen en haar, door de brok in de keel, geknepen stemmetje. De eerste week was echt heftig te noemen, ze wilde niet eten, drinken, praten, eigenlijk wilde zij niets meer. Maar toen kwam er langzaam leven in het getergde mooie poppetje. Het begon met het laten zien van een jurkje, ‘kijk eens wat leuk pap, hij kost maar € 22,00,-!’ Rara, wie haar beurs mocht trekken?

‘Pappa?’ Twee tot manga ogen omgetoverde ogen keken mij aan en op de meest lieve manier werd mij de code voor Netflix ontfutseld. Daarna was mijn al jaren verborgen gehouden geheime plekje van de afstandbediening voor Apple TV ineens een openbare graairuimte. Het is zo’n dag of 4 geleden dat de populaire serie “Nashville” werd opgezet. 4 dagen geleden begon dochterlief aan “Binge watching”. Om na 2 aflevering, dat denk ik, ook Saskia te infecteren. (We hebben het hier over een kleine 90 afleveringen). Ik heb dus alles voor dochterlief over en kijk al sinds 4 dagen geen tv meer, zelfs dat half uurtje journaal krijg ik niet voor elkaar, echt niet. Heel af en toe keek ik even mee en probeerde quasi geïnteresseerd wat te zeggen, dat kon ik dus beter maar laten. Misschien dat jullie je de afgelopen dagen afvroegen waar ik zoveel schrijf-tijd en energie vandaan haalde, ik zou het ook niet weten! Maar goed, toen ik Saskia vanavond vroeg of zo lang naar zo’n serie kijken echt, echt, echt 100% vrouwelijk is antwoordde zij met ja. Ik denk dat ik toch nog wat gesprekjes bij de psycholoog nodig heb.

P.s: ik zou niets over religie zeggen, dus doe ik dat ook niet, maar: “Geaardheid is geen keuze”.

One Comment on “Sound & Vision 5

  1. Wen er maar alvast aan maar “Gede tijden, slechte tijden” hoort er ook bij 😜😜

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: