Sound & Vision 2

Net voor de operatie is ons gezinnetje plotseling weer compleet. Compleet? Ja, echt waar hoor, we waren niet uit elkaar gerukt of zo maar onze dochter zat de afgelopen 2 jaar voor 98% bij haar vriendje. En daar is nu abrupt een einde aan gekomen, letterlijk! Haar vriendje vertelde haar uit het niets geen zin meer te hebben in een relatie en zette haar binnen een uur bij ons voor de deur af. Voor haar is het echt dramatisch, wie herkent zich niet in het liefdesverdriet na de eerste liefde. Ik heb daar nooit last van gehad, grapje, ik kan mij elke dag nog herinneren :). Voor ons de taak om er voor haar te zijn en te steunen. Het is een geweldige sterke, mooie meid, die komt er heus weer bovenop en zal een mooie toekomst tegemoet gaan! 

Soms moet je dingen maar even laten voor wat het is. Insiders weten dat mijn dochter het met mijn transitie heel moeilijk heeft. In het begin was het nog spannend en misschien in haar ogen wel een bevlieging,  daar hebben toch meer ouders last van. (Zal ik eens moeten navragen). Zij deed toen heel erg haar best om er voor mij te zijn en deed verder net of haar neus bloedde. Maar zij was veel van huis, waardoor de veranderingen bij en van mij, in haar ogen, elkaar te snel opvolgde. Het bleek haar ook serieuzer te gaan dan verwacht. Daarnaast speelde haar omgeving een grote rol. We hadden nooit woorden en het houden van elkaar was er niet minder door geworden, maar onze levens liepen even niet meer synchroon. Ik maakte op geen enkele wijze meer onderdeel uit van haar leven. Daarom heb ik het maar gelaten en er geen woorden over vuil gemaakt. Nu trouwens ook niet want het “vuil” is het niet waard😉. 

Nog geen weekje thuis bij paps en mams en….. oeps, wat zeg ik nu weer, iets wat wel kan maar niet zo is. Of is het iets wat niet kan maar wel zo is? Kom ik zo nog even op terug. Goed, net één weekje thuis bij haar ouders en ik mocht weer deel uitmaken van haar leven. Ik werd zowaar aan een vriendin voorgesteld, een lief en vooral heel sterk meisje want zij zit heel dicht bij het andere kamp en is er toch voor mijn dochter. (Volgende zin in één adem lezen). Ik was een dagje onderweg, gewoon even 10x niks aan mijn hoofd dingen aan het weg laten waaien in de duinen van Lookhill toen ik onderweg naar huis even naar haar belde om te vragen hoe het met haar ging. Ik moest even naar adem happen, (jullie ook 😃), toen ik haar stemmetje hoorde. Het ging echt niet lekker met haar en zij was blij dat ik even belde. Toen ik haar tussen neus en lippen door vertelde dat ik bijna thuis was werd zij opeens ontzettend blij. Ze was helemaal opgetogen dat ik er aan kwam. Wauw, dat gaf zo’n fijn en warm gevoel! En thuis gekomen kon ik haar even lekker afleiden. Het is zo’n lieverd, wauw wat heb ik toch prachtige kids.

Oke, beloofd! “Paps en mams”! Het is gewoon keihard de waarheid. Verzetten heeft geen enkele zin, hoeft ook niet want ik ben er trots op dat ik kinderen op de wereld heb kunnen zetten. Ik zit daarnaast ook niet in een positie die de voorstelling van zaken anders zou kunnen maken. Maar het blijft vast nog jaren een dingetje, zelfs een groter dingetje dan menigeen vermoed. Soms vraag ik mij serieus wel eens af of de wetgeving niet te makkelijk gegevens wijzigt. (Ik kan mij nog heel goed de bruiloft van een zus herinneren, waar heel pijnlijk een oude naam naar boven kwam). Mijn kinderen zullen dit ook mee gaan maken. Is de verstandhouding goed en zal ik nog in in leven zijn dan zullen de vraagtekens minder erg zijn. Maar is dat niet zo, dan is in de ambtelijke molen alleen Rianne Sophie Sandra Pascalle Nicole voor eeuwig een van hun twee biologische ouders. Nergens is meer een vader of een verwekker te bekennen. Kijk, twee moeders zie je gelukkig steeds vaker en in Holland is het zo geregeld dat een kind altijd de donor kan achterhalen. Dus altijd nog twee moeders en 1 donor of verwekker. Maar in het geval van mijn kids is er geen geregistreerde donor of verwekker. Ik heb over het bovengenoemde ook echt niet nagedacht en geheel op mijzelf ingesteld zo snel mogelijk mijn gegevens gewijzigd. “Voorgoed”! Dat noemen ze: historische gegevens verwijderen. Ik ga trouwens niet hypocriet zeggen dat ik het anders niet gedaan had maar ik had het wel langer en uitgebreider met Saskia en de oudste kinderen besproken.

Meestal zegt een blik genoeg of hoor je aan de toon hoe een persoon over je denkt. Daar is niet veel fantasie voor nodig.

ZOMAAR EEN TOON, ZOMAAR EEN BLIK:

‘Mevrouw, mag ik u wat vragen?’ Ik draai mij om en kijk in twee vriendelijke ogen. ‘Natuurlijk meneer, wat kan ik voor u doen?’ zeg ik. De beste man hield twee identieke flacons met mayonaise vast en vroeg mij waarom deze verschillend geprijsd waren. Nou ben ik redelijk goed in Facebook spelletjes dus zag ik gelukkig snel dat het ene product meer natuurlijke oliën bevatte dan de andere. ‘Dank u wel mevrouw, ik heb mijn bril vergeten en kan dan helaas niets lezen.’ Nou gelukkig maar voor die man, stel je eens voor dat hij mijn gezicht had gezien. Ik had daar niet aan moeten denken, reanimeren in de Jumbo is nooit mijn favoriet geweest. Zonder dolle, deze man gaf echt geen krimp en bleef met zijn vriendelijke ogen opgewekt kijken en zijn toon veranderde geen moment. Zo zou het toch altijd moeten zijn.

 Ik heb het echt wel geprobeerd hoor, echt, met de mooist aangebrachte lagen make-up is er best nog wel iets van te maken. Maar ik ga het liefst gewoon gewoontjes de deur uit om boodschappen of wat dan ook te doen. Maar mensen, ik ben ik en jullie zijn jullie. Ik weet dat ik moeders mooiste niet ben en ook nooit zal worden. En het kan mij werkelijk geen ene f.u.c.k. schelen. Het enigste waar ik echt mooi en verzorgt wil verschijnen is op de dag dat Saskia en ik onze beloften opnieuw uitspreken.  A real “renew your vows” feestje. (Verder zij wij niet veramerikaanst 😉)

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: