Spinnenweb 1

Ik ben vast niet de enigste die een dingetje heeft met de vaste bewoners van spinnenwebben. Al moet ik niets van die griezels hebben en ga ik als het even kan een straatje om, toch vind ik een in dauw gehuld web prachtig en blijf ik mij verbazen hoe zo’n griezel zo iets fascinerends moois kan maken. Voor de rest mogen zij uit mijn wandelpad weg blijven. Daarnaar heb ik ook wat met het woord “spinnenweb”, je kunt het ontleden en er zoveel fantasie rijke kanten mee op. 

(Gisterochtend nog in het krieken van de dag. Ik was toch vroeg wakker en voor de zekerheid ging ik de kussens van de loungeset maar opbergen. “Gekriebel”…. gekriebel op mijn arm……., mijn daarop reagerende ogen namen een heuse kruisspin waar, whaaaaa. Het moest de queen of all spiders zijn geweest want ze was net zo groot als een chiwawa, die passen toch in een surprise-ei? De rijen ogen hadden iets weg van knopen op een officiersjas. Wel een jas van een officier uit zo’n bananen republiek, dat nog net wel). 

Zoals ik al schreef kan je je lekker laten gaan met “spinnenweb”. ‘Ik doe eens een gooi.’

Spinnenhuis: Als ik niet in het leger was gegaan dan had ik daar op zeker wel wat tijd doorgebracht. Hoe zou mijn leven er dan uitgezien hebben? Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden😉. Misschien had ik de draad wel eerder opgepakt, eerder gaan studeren, eerder wat met mijzelf gedaan of had ik Saskia wat eerder ontmoet. Al betwijfel ik dat laatste, ja, 5 jaar eerder hooguit, anders had het mij zeker weer spinnenhuis opgeleverd. Maar goed, het blijft koffiedik kijken. 

In een web vastzitten: Dat is mij wel eens overkomen, wie niet. Het heeft lang geduurd voordat ik überhaupt doorhad dat ik in iets vast zat waar je maar heel moeilijk uit kon komen. Het heeft heel wat zweetdruppels gekost om dat achter mij te laten. De, in die verstreken tijd, opgedane ervaring is het enigste wat ik er positief aan heb overgehouden. En de beste lering was wel: ‘dat soort kringen en aanverwante poppetjes,…….. voor mij nooit meer!! En niet te vergeten: “schoenmaker hou je bij je leest”. 

Zwarte weduwe: Wat moet ik daar nu over zeggen. Het is maar goed dat spinnen niet in de wei grazen anders had ik toch oude koeien uit de sloot moeten halen😜. Het zal wel de tand des tijd zijn maar ik ken er momenteel weer enkele waar ik echt uit de buurt blijf, die hebben zoveel gif in zich. (Ik betreur het wel eens dat ik vaak de eerste ben die het ziet). 

Spinnenwebloop: even Googelen zeker! Haha.  Ik leerde dit woord pas kennen begin jaren 90. Toen (in 1990 om precies te zijn) werd “Bakkers Bluf” voor het eerst in het leven geroepen. Een parcours militair dat op zijn zachts gezegd niet voor zielenpoten bestemd was. En ja, er deden ook vrouwen mee!  (Ik heb ook even stiekem ge-Googled en zag dat het nog steeds bestaat. Al is het volgens mij in het fysiek gevraagde sterk afgenomen). Wat was ik toen nog sportief en had ik een enorme conditie.                Het parcours begon die dag bij zonsopgang aan het strandje naast de Hollandse brug. Hup het water in, ja het water in, om na een stukje richting de brug te hebben gerend in een rubberbootje te stappen en naar de zijkant van de brug te worden gebracht. Hup, of je even via een touw naar boven wil klimmen. Helemaal doorweekt geen pretje. Er zaten wel knopen in, makkie dus. De daaropvolgende uren begaven wij ons via allemaal slootjes en kanaaltjes naar de kazerne. Ondertussen mochten wij allemaal hindernissen nemen en de waanzinnigste prestaties verrichten. Op de kazerne begon de “spinnenwebloop”. Op een klein pleintje stonden een stuk of 12 genummerde pionnen. Ieder nummer had zijn eigen opdracht. Je moest zo snel mogelijk naar de plek des onheils toe en de opdracht vervullen. Daarna weer terug naar het pleintje, nieuwe opdracht, terug naar het pleintje enz. enz. Daarna douchen en een stevige hap. De prijsuitreiking,  waar ons superteam altijd onder viel, werd altijd aan een gezellig feest voorafgegaan. Daar kwam veel bier aan te pas en werd gedanst met het leuke aanbod van Engelse militairen, wat hadden wij het zwaar met het vermaken van internationale relaties. 😉 oh, ik dronk destijds geen druppel hoor, voor de rest deed ik wel mee. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: