Let’s work

“Let’s Work” was the lead single from Mick Jagger’s second solo album, Primitive Cool. Klik hier om het nummer te beluisteren

Je herkent het vast wel, dat je ergens naar binnen loopt en de sfeer direct fout aanvoelt of dat er iets gebeurd waardoor het niet meer goed kan komen. Dat overkwam mij vandaag. Na netjes te hebben aangebeld wezen de borden mij naar de 1e verdieping van het bedrijfspand. Halverwege de trap, op het bordes, werd ik vriendelijk verwelkomt door een vrouw. Zij werd in haar gang naar mij, vergezeld door een mannelijke collega, die schijnbaar op weg was naar beneden. Ik reageerde zoals het hoort op haar en stelde mij vervolgens ook aan deze man voor, die hierop  uiterst verbaast reageerde. Ik mocht haar voorgaan, het tweede deel van de trap op, de beste man zette de eerste stappen op de treden naar beneden. En dan zie je het in je ooghoeken gebeuren. De twee collega’s hebben zonder enige vorm van beleefdheid oogcontact en spreken een soort van gebarentaal die voor mij boekdelen spreekt. In de paar seconden zie je dat je volkomen belachelijk word gemaakt en de spot met je word gedreven. Ik stond accuut stil, draaide mij op de trap om en keek de vrouw aan met een soort smile die Heath Ledger niet had kunnen evenaren en mijn ogen zeiden alleen maar WTF!!! ……..Kopje koffie, mevrouw Volkering??

‘Ik kom hier alleen een defecte laptop afgeven, ik hoef echt geen koffie hoor.’ En dat inleveren van deze laptop ging helemaal niet soepel, de verantwoordelijke van die afdeling bleek de afdalende man te zijn. Dat had ik weer. Oke, laptop afgegeven, tot 10 geteld, flinke hap lucht genomen en buiten wat vitamine C geabsorbeerd. 

Natuurlijk besef ik mij heel goed dat ik een vreemde eend in de bijt ben. Dat men mij nu eenmaal aan zal blijven staren alsof ik een BN-er ben of misschien wel een van de actrices uit “Pricilla queen of the dessert”. Daarbij vraag ik mij ook af hoe ik straks ga overkomen bij sollicitaties, want dat zal ik zeker moeten gaan doen als ik werkeloos blijf. Ik denk zelf dat het “overkomen” nog wel zal meevallen en dat ik, net als de rest, word afgeserveerd door mijn leeftijd. Hierop zullen zij het überhaupt gooien. Ik heb mij trouwens als goed burger al een beetje ingelezen in de mogelijkheden die het UWV in Zoetermeer te bieden heeft. Ik zag dat zij een programma hebben waar ik hoogstwaarschijnlijk voor in aanmerking ga komen. 

Het is een stichting die zich inzet voor mensen die op de een of andere wijze een bepaalde afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daar past mijn persoontje wellicht wel in. Ik las dat zij ook langdurig werklozen omscholen tot bijvoorbeeld fietsenmaker of ICT-er. Dat doen zij in een eigen werkplaats en het mooie van dit alles is dat de gerestaureerde fietsen en opgeknapte computers naar armlastige kinderen toegaan. Justin kreeg een paar maanden geleden ook zo’n laptop van deze stichting. Zo geweldig was dat, helaas liep de software snel vast dus mocht ik hem vanochtend al voor reparatie terug brengen.

Ik zie de uitnodiging voor mijn omscholingsmogelijkheden met plezier tegemoet. (In de hoop dat zij dit ook gelezen hebben). 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: