Start me up

(Oh oh, zodra ik The Stones voor titels ga gebruiken moet ik goed op mijzelf gaan letten😃). Klik hier om het nummer te beluisteren

Het lijkt niet zo veel als ik zeg twee jaar geleden te zijn begonnen met het aanpakken van mijn leven, maar in die luttele 2 jaar zijn wel bergen verzet. Ik zie de aankomende operatie dan ook niet als een sluitstuk maar als een beloning. Een beloning voor de geleverde prestaties van de afgelopen jaren. Een beloning waarop je nog zoveel jaren verder mag bouwen. 
Zo vlak voor deze mijlpaal in mijn leven lijkt het alsof alles mij door de handen gaat glippen. Wellicht zijn er zaken bij die ik maar gewoon moet laten weg glippen. Dingen die zoveel energie slurpen terwijl je diep in je hart weet dat het zinloos is om er nog echt energie in te stoppen. Het zit hem meer in de hoek van het zoeken en bereiken van perfectie. Het heeft zoveel energie en kracht gekost om dat stukje perfectie te bereiken. Het venijnigste stukje hierbij is dat je het wel moet vasthouden. En ineens was de koek op, hield ik het niet meer vol. Daar is het ongeval, met het verlies van mijn passie, ook debet aan maar vooral even de terugslag van de geleverde strijd. 

Het komt alleen een beetje op een ongelukkig tijdstip. Om geopereerd te mogen worden moet ik in top conditie zijn. In die conditie waarin ik mij drie maanden geleden nog verkeerde. (Met uitzondering van het roken dan en een stukje privé leven). Rest mij nu om binnen één maand weer op een acceptabel niveau te komen. Een niveau waarmee ik kan aantonen dat lichaam, geest en omgeving er eind oktober, begin november klaar voor is. En ja, dan is het best lastig om die verdomde drang naar perfectie even aan de kant te zetten. Om tegen jezelf, in de spiegel, te kunnen zeggen: ‘het is zo goed genoeg’.  

Ik kan het, daar ben ik zeker toe in staat. Één maandje heel egoïstisch knallen maar. Met hulp van een grote doos zelfvertrouwen, een blik vol arrogantie, zal ik bij de keuring eind september, de chirurg laten zien aan wat voor brok energie hij mag sleutelen. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: