Rookgordijn


Het is even niet anders en kan alleen maar toezeggen dat het morgen allemaal beter gaat. Daar werk ik hard aan en het zal slagen, mede door ondersteuning van eega en kids natuurlijk. Want het valt echt niet mee hoor!! 

Wat valt eigenlijk niet mee dan? Het stoppen met roken?, afvallen?, werkeloos zijn?, kinderen weer naar school?, relatie?, het leven?  Nee toch, het leven qua transitie lacht mij toe. Mijn relatie loopt niet op rolletjes maar het staat los van de dagelijkse beslommeringen dus vergt wat meer inzet dan gebruikelijk. De kids weer naar school, heerlijk toch. Werkeloos, is echt niet grappig, zeker niet voor zo’n bezige bij als ik, daar kom ik op zeker nog op terug😃

Dan blijven afvallen en het stoppen met roken nog over. Afvallen??? Ja, afvallen. Door de hormonen, het thuis zitten en het stoppen met roken is mijn BMI uit balans. Zo, 4 er bij en 3 er met moeite af. Weer easy 5 er bij en weer 3 er af. Is uiteindelijk toch …. in de plus. Maar het is voor de operatie absoluut noodzakelijk dat mijn gewicht op orde en stabiel is. Het stoppen met roken valt mij zo ontzettend mee. Ik had niet verwacht dat het mij zo goed zou af gaan. In de afgelopen twee weken heb ik echt niet één zwaar moment gehad. 

Het niet roken dwingt mij om lekker met andere dingen bezig te zijn. Het heeft ook mijn dagelijkse ritme volledig om gegooid. Eerst was het opstaan, shaggie met koffie, koffie met shaggie en weer shaggie met koffie. Iedere handeling ging naar een volgende rook moment en iedere hijs hing weer samen met een handeling. Gek hoor, dat zo iets je hele leven kan beheersen. Nog gekker natuurlijk dat ik het nu pas zie. Ik hoop dat ik er nu voor altijd af kan blijven maar heb vrede met minimaal een paar jaar. 

Het enigste wat niet mee valt, is schrijven     Inspiratie genoeg maar geen rust in mijn kont om er voor te gaan zitten. Ik schreef altijd anoniem, geheel gehuld in een gordijn van rook. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: