Pompen of verzuipen

Jullie hebben er toch al vier, jullie hebben het al moeilijk genoeg’ of recht voor zijn raap, ‘jullie zijn knettergek!’ Ja, dat helpt hoor, daar verdwijnt het probleem wel mee. Not. 

U bent op voorhand gewaarschuwd bij het lezen van dit blog. Depressief??!! Nee, zeker niet. Heel bewust en met veel overtuiging geschreven. Niet voor iedereen geschikt! Eigenlijk alleen voor privé doeleinden. Maar een blog blijft een blog en openheid blijft openheid. Ook al is het zware kost, niet te vatten, te emotioneel, het is en blijft een heet hangijzer dat er zonder genderdysforie niet zou zijn.  U bent gewaarschuwd. 


“De wielen van de bus draaien rond en rond, rond en rond, rond en rond, als de bus gaat rijden”.  Dit is een van de favoriete liedjes van Daniël. Door het vele fietsen en het gelijktijdig zingen had ik de tekst aangepast naar een versie die met fietsen te maken heeft. Zo hebben wij nu “de trappers”, “de bel” en “de wielen van de fiets”. Ieder refrein eindigt dan met:”als Rianne gaat trappen, bellen of fietsen. Maar nu komt het. Na een gezellig fietstochtje, waarbij wij een heerlijk ijsje bij Luciano’s hebben gegeten, kwam Sebastiaan met een nieuw stukje tekst. “De pomp van de fiets doet puf puf puf, puf puf puf, puf puf puf, als Rianne gaat pompen”………..

———————————-

Maar Rianne wil en gaat helemaal niet pompen!

Zo, dat is het roer (lees: stuur) nog eens helemaal omgooien. Maar het klinkt ook zo banaal, ordinair en goedkoop. Het blog moet dat opzeker ook niet worden maar het is wel een dingetje (leuke woordspeling) dat voor hele pijnlijke situaties zorgt. Nog niet zo lang geleden heb ik al duidelijk aangegeven dat wij het wel een beetje hebben gehad met de vragen en opmerkingen die ruiken naar ons intiem zijn. Ja, nieuwsgierige Aagjes, ik kan het nog wel maar wil het niet meer. Ook ben ik duidelijk genoeg geweest dat de natuurlijke functie er niet meer is en daar wringt nu even de schoen!

Het zijn die verdomde rammelende eierstokken waar ik geen voeding meer aan kan geven. Mocht er, op wat voor manier dan ook, een 5e spruit komen, dan is die voor de volle 100% niet van mij. Komt tijd, komt raad? Nou, dacht het niet! Het beheerst namelijk al meer dan één jaar alles. Ja, al meer dan één jaar. Het begon min of meer als een “slip off the tongue”, een onschuldige “grap” over een broertje of zusje voor Daniël. ‘Jij straks aan de hormonen en ik een 5e kindje in mijn buik!’ Het groeide uit tot een niet te stuiten wens, een alles overschaduwende drang. (Mijn strijd is zichtbaar voor iedereen en geeft ook de illusie dat enkel en alleen IK voor onrust zorg. Maar binnenshuis woed een enorme emotionele strijd). ‘Jullie hebben er toch al vier, jullie hebben het al moeilijk genoeg’ of recht voor zijn raap, ‘jullie zijn knettergek!’ Ja, dat helpt hoor, daar verdwijnt het probleem wel mee. Not. 

Ik zie en voel 24 uur per dag hoe het Saskia langzaam verteert, opvreet en beetje voor beetje onze oh zo sterke band begint af te breken. Het geeft mij zo’n k.u.t. gevoel want ik ben toch diegene die het in haar ogen niet meer mogelijk maakt, die het wellicht tegenhoud, die aandacht naar zich toetrekt, zodat er voor haar wens geen plek is. Het geeft een gevoel van ongewenst zijn, een gevoel van niet meer op de juiste plek zijn, niet meer te voldoen en te falen. ‘Wacht even, hooooo, ik hoef mij zo toch echt niet te voelen!! Ben ik nou gek? Dacht het niet!! Mijn proces was al in gang gezet, het was uitvoerig besproken, er waren toch geen obstakels, niet van dit kaliber dan! Is het gras elders groener? Doen, gewoon doen!!’

Ik gun het haar, ik steun haar, ik hou van haar, ik deel met haar. Maar haar “zijn”, “mijn meisje”, langzaam te zien verdwijnen is killing! Tegenover iedere 120 seconden praten over mijn transitie staan 30 minuten discussie over zwangerschaps perikelen. Even voor de goede orde: mijn transitie gaat wonderbaarlijk goed!! Daardoor is die ruimte er meestal ook wel. Weet je, het is al van de zotte dat je dit eigenlijk niet kan schrijven, niet kan delen, zonder veroordeeld te worden. En er/je wordt tegenwoordig wat veroordeeld!!  

2 Comments on “Pompen of verzuipen

  1. Hoi. Ik wil wel reageren maar dat draagt maar weinig goeds bij aan jullie probleem. Op een afstand steun ik jullie in mooie en slechtere dagen. Twee knuffels!

    • Je moest eens weten! Het is ook niet een luchtig blogje. Het heeft zelfs enkele maanden “in de wacht” gestaan. Zelfs ik heb wel een twijfels hoor 😃😃

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: