Patrouilles deel 2


Is het “het aard van het beestje”, getriggerd in Libanon, aangeleerd of gewoon een extra zintuig. Dat “op scherp” staan. Het heeft er zeker aan bijgedragen dat ik niet onverwachts in moeilijke situaties terecht kwam, ik kon mij deels voorbereiden op hetgeen er komen ging. Of juist datgene omzeilen wat geheid narigheid zou geven. Het had echt zijn voordelen in mijn werk als beveiliger en conducteur. 

Is het ook een mechanisme tegen angst? Of juist iets wat angstig maakt? Zie je hierdoor meer spoken op de weg? Het zou zomaar kunnen. Was ik bang in “hete stroopwafel-Marokkaan” of juist op scherp en kon ik mij in een split second wapenen tegen hetgeen niet te ontlopen was?  Zou het dan net zo zijn als bij honden, die ruiken het toch als je angstig bent. Dat gegeven maakt het niet altijd makkelijk om te relativeren hoe ik mij op dat ene moment voelde. Was ik nou gewoon bang of juist het tegenovergestelde? 

Het heeft momenteel veel aandacht, het geweld tegen anders denkenden, mensen die hun geaardheid niet verstoppen, gewoon tegen mensen die niet voldoen aan de standaard norm. Na-fluiten en seksistisch opmerking naar je hoofd krijgen is ook net zo erg. Iedere vorm trouwens. Soms voel ik mij net een zwarte Piet die midden in de zomer op de boulevard loopt. Je zou het voor de grap eens moeten uit proberen. De reacties zullen overdonderend zijn. Je zou letterlijk zwart worden gemaakt en zelfs gearresteerd kunnen worden omdat je in de ogen van sommige rascistische zou zijn. (En net als vroeger mag dan een van je familieleden “normale”  kleren komen brengen). Vertel mij maar eens wat jouw reactie zou zijn? Wat zou Piet nou fout doen? Juist, eigenlijk helemaal niets. Je zal maar gewoon zo zijn, gewoon jezelf en dat schijnt niet meer te kunnen. Terwijl wij Hollanders juist zo trots zijn op onze verworven vrijheden willen wij aan de andere kant steeds meer dat iedereen in de maat loopt. 

Maar goed, hoe ga je nu om met het leven dat je nu leidt.  Het leven als “zichtbaar” anders zijn. Gewoon, net als iedereen! Net zoals jij in de maat lopen en proberen niet op te vallen. Dat doe ik juist door mij niet te verstoppen, met een rechte rug en hoofd omhoog door het leven gaan. Laat ze maar zien wie je bent. Je kan je ook moeilijk verbergen en ik wil niet net als “Pietje” maar enkele weken per jaar kunnen stralen. Ik wil niet één keer per jaar op een bootje staan om daarna weer in een verdomhoek te worden gedrukt!  Ik geloof ook niet dat er ooit een dag komt dat dit mooie feest zonder die boodschap voor tolerantie en verworven rechten gevierd kan worden. 

Juist om die redenen sta ik volgende maand op de barricade voor de LBHT-ers binnen het machtige apparaat van de krijgsmacht. Ik, en nog vele anderen met hun stukje levenservaring en geaardheid, zullen laten zien waar zij voor staan. Met een oplage van 65.000 stuks worden een hoop Vets bereikt. Het zal op zeker stof doen opwaaien, zowel binnen als buiten defensie. 

One Comment on “Patrouilles deel 2

  1. Heel goed gezegd ben trots op je. Ga je ding doen en laat niet over je heen lopen. Go For It Girl. Liefs Chantal 💋💋

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: