Daddy cool


Het is nu bijna twee jaar geleden dat ik het roer omgooide en aan mijzelf ging werken. Dat was toen dringend nodig. Het eerste jaar stond in het teken van een gezonder leven. Afvallen, sporten en geen ongezond voedsel en gedistilleerd. Daarnaast werd op de achtergrond hard gewerkt aan het geestelijk welzijn, waarvan slechts een handjevol familieleden en vrienden op de hoogte waren van de genderdysforie. 

Dit eerste jaar heb ik veel bereikt en was ik, in de ogen van de kinderen, weer een koele papa. Ik had weer gezonde zin in het leven en maakte veel tijd en ruimte voor ze vrij. Al het ondenkbare was weer mogelijk. En toen kwam ik voor hun plotsklaps uit de kast als Transgender. Het is nog steeds heel bijzonder hoe zij dit hebben opgepakt. Er zijn traantjes gevallen en vele vragen werden beantwoord. Er vielen geen boze woorden, sterker nog, ik kreeg van hun voldoende steun om met een gerust hart de volgende stap in mijn proces te nemen. 

Nu het eerste jaar van mijn RLF (Real Life Fase) bijna gepasseerd is en de operatie er snel aan komt, heb ik de kids speels gevraagd hoe zij nu terugblikken op hun “vader”. Dit met uitzondering van onze oudste. Die leid een eigen bestaan en gaat liever met anderen wat dieper in gesprek over mij. We zijn close, dat wel en voor mijn gevoel, zelfs meer dan daarvoor. 

Sebastiaan kan zich eerlijk gezegd niet zo veel meer herinneren van mijn slechte jaren. En wat is slecht in de ogen van een kind want hoe ik ook was, ik was niet slecht in de zin van “slecht”. In mijn beleving had hij alleen niet zo veel aan mij. Hij ziet dat helemaal anders. Zijn beleving van mijn “vader” periode blikt niet verder terug dan de periode dat ik opbouwend bezig was. Zo’n beetje heel 2015 dus.  Hij kijk met veel plezier terug naar dat jaar. 

Onze oudste zoon heeft een ruime, volwassen, kijk op het leven. Hij is zijn tijd echt vooruit. Niet door een zwaar leven, zijn hele zijn is veel ouder dan hij daadwerkelijk is. Hij word dan ook altijd 2 tot 3 jaar ouder geschat. Hij is pas 16 en heeft een baardschaduw waar oud premier Lubbers jaloers op zou zijn. Ook doet hij het goed bij de meisjes, net zijn vader. Alleen gaat hij er beter en zorgvuldiger mee om. En kieskeurig dat hij is!! Het leuke is wel dat hij foto’s van mooie vrouwen aan mij laat zien en mijn mening vraagt. Hij was bang dat mijn proces een hele egoïstische periode zijn. Letterlijk wees hij op de lange tijd dat ik veel alcohol dronk. Dat is hij niet vergeten. Nu is hij vooral blij dat dat niet is gebeurd en wij samen meer doen als ooit daarvoor. 

Daniël, wat moet ik daar nu van zeggen. Hij begon in de aanloop van de RLF net te praten. Toen was het papa hier en papa daar. Dat heeft best een tijdje geduurd, hoe lang weet ik niet precies maar ik hoor nu alleen nog maar Anne Anne. Rianne is nog te moeilijk. Gek, maar het mama Rianne gaat er nog niet in. Als ik bijvoorbeeld vraag:’ga je met mama Rianne mee wandelen?’  Dan denk hij dat Saskia ook mee gaat. Ach, klinkt eigenlijk wel logisch en vooral lief. 

Ik vind het zelf wel moeilijk dat ik ruim één jaar lang een hele actieve en positieve “vader” aan de kids heb verkocht. Ik wist donders goed wat er ging komen en zij hadden geen enkel idee, hoe fantasierijk zij ook zijn. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: