De V van ……


Nieuwsgierig, betrokken, tikkeltje brutaal en heel direct. Niveau gemêleerd en staan heel positief in het leven, zij omarmen het bestaan. Dat is een beknopte omschrijving van de jonge garde aan fans. 

Het verbaast Saskia en ik hoeveel jongeren mijn blogs lezen. Iedere blog, letter voor letter. Ruiterlijk toegevend dat mijn stukjes soms hun pet te boven gaan maar wel “alles” lezen en registreren. Dat registreren blijkt wel als je ze Life spreekt. Met jonge garde bedoel ik tussen de 17 en 30 jaar. (Boven de 30 betekend niet dat ik je onder de oudjes schaar hoor!). Echt, de jongste is 17 jaar. Als ik een paar dagen niets heb geplaatst dan komt er geheid een appje van hem. Hij wil dan weten of er een nieuwe blog komt en vraag ook tussen neus en lippen door, aan Saskia, of alles wel goed gaat. Oprechte betrokkenheid. Zo is er ook een klein groepje die mij via Facebook volgt. Ook die geven altijd een reactie, al is het maar een like!

Ik vindt de directheid van de “jongeren” onder ons best prettig. Ik kan het niet één twee drie uitleggen maar het praten over de operatie en sex lijkt minder beladen. Misschien is het de openheid, het is niet beladen en je voelt geen schaamte of verwijten. Het komt meestal zo plotsklaps uit de hemel vallen dat het vermakelijk kan zijn. Volwassenen zijn in de regel terughoudender. Zij gaan heel langzaam naar “het onderwerp” toe. Doen zij dit niet, dan is het in de regel gewoonweg bot. Kortom, jongeren draaien er niet omheen. 


Zo hadden wij gisteravond een gezellig jong stelletje over de vloer. Zij worden tussen het praten door ook flink belast door de jongsten van ons, want ook zij zijn niet vies van een beetje aandacht😃. En zoals gezegd, kwamen de vragen over de operatie, de lichamelijke veranderingen en sex ineens uit de hemel vallen. (Maak je maar niet ongerust, de jongsten waren even de tuin ingedoken en vermaakten zich met het laagje water in het zwembad). Hij dacht bijvoorbeeld dat ik al één operatie achter de rug had. Die van mijn borsten!  ‘Nee, die zijn helemaal puur natuur!’  De vraag over “hoe moet dat dan?” bleef weg. Nee, in plaatst daarvan leek hem, door de heftigheid van de operatie, dat dit wel een jaartje niet mogelijk zou zijn. Nadat ik hem vertelde dat dit niet juist is, sterker nog, dat dit juist zo snel mogelijk moet/mag worden opgepakt zei hij: ‘oh, dan gaan jullie dus zo snel mogelijk “scharen”!!’  Ik kreeg een korte uitleg uitgebeeld, de twee bekende handen met de vingers in V stand. ‘Dat is toch hoe lesbiennes het doen? Iets anders bestaat toch niet? Daar ben ik verder maar niet op ingegaan.  Net zo makkelijk schakelde hij weer over van het “scharen” naar mijn haarstuk en het scheren van benen en armen. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: