Milieudefensie 

IIIIIIIIIIIIIIIiiiiiiii’  doet Saskia. ‘WHAAAAAA’ doet Sebastiaan.  ‘DOE JE?BEN JE WEL HELEMAAL TOF?, schreeuwd zoonlief van 16,  WOOAAAHHHO WOOAAAHHHAAAHAH roept Tarzan, maar die doet even niet mee. En ik? Ik houd het op een hele harde ‘HHEEEEEEEEE’.  Het gebeurd iedereen, of je moet alleen wonen. 

Het doet mij ook een beetje denken aan het tikken van de regen op dakpannen en zinken waterslagen. Wij slapen recht onder een zadeldak met betonnen sneldekkers. Zooo, dat tikt. Helaas beschikt ons huis ook nog eens over zinken waterslagen. Die waren in de babytijd van onze kids de grootste boosdoener van nachtelijke onrust. (Wat was ik blij dat Saskia jaren lang borstvoeding gaf, handig hoor, zo’n troost borst). Misschien ben ik bij de volgende de klos want dat kan ik nu namelijk ook. Oke, we dwalen af 😃). 

Ruim 17 jaar heb ik met een kaal schedeldak rondgehobbelt en ik kan je verzekeren dat je iedere spat regen voelt. Daar kwam verandering in toen ik afgelopen jaar een pruik ging dragen. De sensatie onder de douche bleef echter hetzelfde, want douchen met een pruik op was uitgesloten. (En nog veel meer zaken waren niet mogelijk met deze pruik).  Ieder graadje temperatuur verschil voelde ik gelijk. Deed iemand beneden de kraan open, dan reageerde ik binnen één seconden!! ‘HHEEEEEEEE!!!’


Maar nu is ineens alles anders, heel anders. Vanmiddag ging ik voor het eerst mijn nieuwe haar wassen. (Niet gelijk roepen:’lekker fris!’  Het schijnt namelijk absoluut niet goed te zijn een haarstuk veel te wassen met shampoo). Voor het eerst met haar onder de douche. Ik had werkelijk iedere keer als ik mijn hoofd onder de staal deed, dat iemand de bewuste kraan open deed. Want ik voelde plotsklaps geen straal meer. En wauw, wat gaaf en lekker was dit!!!  Saskia heeft echt moeten smeken om mij onder de douche vandaan te krijgen. Het zal mij ook niets verbazen als ik, door het extreme watergebruik, milieudefensie op mijn dak krijg. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: