Regenboog huwelijk 

Vandaag zomercarnaval en een week later de canal parade. Hoera hoera, twee geweldige evenementen waarbij wij laten zien hoe tolerant Nederland is en discriminatie even niet aan de orde komt. Onze vrijheid, diversiteit en saamhorigheid komt in volle glorie in beeld. Geweldig die uitgedoste vrolijke mensen die laten zien wie ze zijn en waar zij en wij voor staan!!  Allemaal mensen die er helemaal voor gaan om jullie te vermaken en staan voor een ongekende strijd voor de rechten van iedereen. Wauw, petje af hoor. 

Het is er nog steeds niet van gekomen om zelfs maar één van de twee evenementen te bezoeken. Ik beloof het mijzelf iedere keer maar het komt er steeds niet van. Het lijkt mij heerlijk om ook één dag mijn verworven geluk met andere te delen. Even een hele dag toegewuifd te worden zonder veroordelende blikken. 

Even een kritische noot: ik ken aan de andere kant ook mensen die, o.a. op Facebook, iedere kanttekening over medelanders en vluchtelingen liken, maar vandaag al vroeg zijn vertrokken, om maar vooral niets te missen en het mooiste plekje te veroveren. En dan die figuren die mij met de nek aankijken, die in het dagelijks leven zo intolerant zijn als een deur. Er zijn er echt die volgende week wel langs het kanaal staan feest te vieren, volgehangen met roze attributen. Als zij daar blij van worden, wie ben ik om dat te veroordelen? Gelukkig zijn 99% van de deelnemers en toeschouwers elke dag blij met hun roots en geaardheid. En daar mogen zij en wij trots op zijn!

En stilletjes lijkt het mij meer dan geweldig om één keer, samen met Saskia, in trouwjurk, op een van die boten te staan. “Keep on dreaming”. We zijn al getrouwd maar hebben allebei wel het sterke verlangen om onze band opnieuw te verzegelen. Want de huwelijksakte kan schijnbaar niet worden aangepast. Daar moet je eerst voor scheiden en dat kunnen wij emotioneel niet aan. Ja, door op zo’n boot onze verbintenis te tonen zal een mega boost zijn voor iedereen die ook in hetzelfde “schuitje” zit. En wellicht een goeie omzet voor de rijst handelaren😃. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: