Tante

Saskia is een mensen mens met een geheugen van heb ik jou daar. Zij heeft werkelijk met iedereen, binnen één seconden, aansluiting en vergeet die persoon dan ook nooit meer. Ging het gesprek lang genoeg door dat er ruimte was voor het delen van bijvoorbeeld namen of wat dan ook, dan weet zij dat nog. Zelfs als er over oude vrinden van haar ouders, of buurtjes, word gesproken, dan ratelt zij zonder moeite de hele identiteit van diegene op: naam, adres en zelfs het telefoonnummer!  Geen probleem. Ook al was het een aardige man waarmee zij slechts één keer tijdens zwemles sprak, 15 jaar later zegt zij hem gerust amicaal gedag. Niet alleen hij fronst dan zijn wenkbrauw, ik ook en de vrouw die er naast loopt nog meer. ‘Nee schat, ik weet echt, echt niet wie zij is!’  Hoeveel echtelijke ruzies zou zij al veroorzaakt hebben?😃

Natuurlijk kent zij iedereen in de buurt, al het personeel in de supermarkten (inclusief de vaste klanten), de ouders van de school en wie dan ook maar in haar omgeving is geweest. Tja, en dan ik. Al woon ik hier nog niet zo lang (18 jaar), ik ken de buren, overburen en nog wat stervelingen in de buurt. En dat is al veel. Vraag mij ook niet naar een straatnaam want verder dan ons blok is mij onbekend. (Alleen de weg naar een winkel voor gedistilleerd en nicotine weet ik je feilloos uit te leggen). Maar goed, gisteren was ik met Daniël en Sebastiaan naar het speeltuintje. Om daar een oogje in het zeil te houden en Daniël te overtuigen dat andere kinderen graag hun ogen houden. Hij had een Nerfgun van zijn broertje geleend. 1001, 1002, 1003 x mocht ik dat kreng spannen. 

Aldaar raakte ik in gesprek met een leuke buurtgenoot, uiteraard woont zij hier al jaren maar voor mij was zij een nieuw gezicht. Zij beoefend een hele aparte sport, namelijk drenkelingen redden met honden. Nog nooit van gehoord maar wel reuze gaaf. Er was ook ruimte voor koetjes en kalfjes en uiteindelijk namen wij afscheid omdat de vrouwelijke plicht in de keuken riep. En vandaag, vandaag zat ik, moe van het huishouden, even bij te komen voor ons huis, toen ik haar, met reddingshond, voorbij zag lopen. We groette elkaar hartelijk en toen zei zij: ‘ik had gisteren helemaal niet door dat jij jij was!! Jeetje wat knap! Ik dacht echt dat jij een TANTE was van Sebastiaan en Daniël’. Ik kon haar wel omhelsen, kussen, you name it. WAUW!!!

2 Comments on “Tante

  1. Oh, wat een fijne reactie! Ik had weer eens mijn hart op mijn tong liggen en wist helemaal niet of mijn mededeling wel gepast/gewenst was!!!! Had dan ook best gemogen, ik word liever geknuffeld dan geknuppeld!!! Dat wordt al genoeg gedaan op deze aardkl***…..

    Liefs, Ramona

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: