Zware bevalling

Push, push, push!! ‘Man, houd je kop!’ Het doet al pijn genoeg. Er gaan zoveel dingen door mij heen. Ik vloek hardop en en vloek in mijzelf want ik moet op mijn ademhaling letten. ‘Even dop, ik kan niet meer’! Er is geen weg terug. Push, push, push!! ‘Hou op daar boven mij, jullie hebben makkelijk praten.’ Zien jullie niet dat het voor mij onbegonnen werk is??  Ik wilde dit zelf, dus niet zeuren maar doorgaan! Push…… Ja, ik heb hem! Nog een keer pushen! Eindelijk daar lag hij. 

De architect had het fantastische idee gehad om van het dak van de uitbouw, een terras te maken. Om extra licht te creëren was een beloopbaar glazen paneel ontworpen. Waar even geen rekening mee eerd gehouden was dat de honderden kilo’s zwaren glasplaat ook naar boven moest. Ik hielp een handje mee, dat was alles. 

Zes keer heb ik het zelf mogen meemaken, een echte bevalling. Daar is zo’n glasplaatje niets bij. Het blijft een wonder hoe vrouwen dit doorstaan. Maar waar ik het over wil hebben is de tijd ervoor en de tijd erna!  De hele wereld draaid om de zwangerschap, de bevalling en minimaal één jaar over de babytijd. Dus ruim twee jaar word er over niets anders gekletst. (Dus niet alleen de zwangere heeft het zwaar). Ik heb dus inmiddels al 12 jaar ervaring op dat gebied, WoW, vandaar die grijze haren! Ben ik jaloers?? Jaloers op het zwanger zijn. Nou nee. Ik zou het echt wel hebben willen beleven maar helaas heb ik de overgang achter de rug. 

Maar ben ik nu toch ook niet een klein beetje zwanger? Zwanger van mijzelf? Ik word tenslotte een beetje opnieuw geboren. (Geleend uit: “handboek voor een transgender”). Wat in ieder geval wel hetzelfde is, is de aandacht, de gespreksstof. Eerst de coming-out, daarna de reallife fase en nu de aanloop naar de operatie. Er rest straks nog een klein jaartje kletsen (😉) over het herstel en de ontwikkeling van mijn nieuwe lijf. Er rest mij geen andere lot, tenzij de eierstokken van vrouwlief het niet meer volhouden. 

Resumé ….. ook voor de naasten is mijn wedergeboorte een “zware bevalling”. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: