Hosanna Nee

Er zijn twee nummer die er voor mij uitspringen in de musical “Jesus Christ Superstar”. Dat zijn “I don’t no how to love him” en “Hosanna”. De eerste is zo’n nummer waar je lekker bij kunt wegdromen en best een paar keer achter elkaar kunt horen. Het nummer is mij in iedergeval nooit gaan vervelen. Dan de tweede, “Hosanna”, een nummer waar je gedwongen word om mee te zingen. Liefst uit volle borst en daar wringt bij mij nu even de pump. Ik zong nooit publiekelijk mee, alleen bij absolute eenzaamheid, in de auto bijvoorbeeld of als ik zeker wist dat de buren niet thuis waren. Daar is nu een kentering in gekomen. Zonder enige schaamte zing ik graag mee en deel ik graag mijn herwonnen kennis van kinderliedjes met de jongste. ‘Het is werkelijk niet om aan de horen!!’  Maar de kleine en ik genieten er in volle teugen van. En daar gaat het toch om?!

In “Hosanna” zingt hogepriester Joseph Kajafas een klein stukje. Een klein stukje dat ik eigenlijk het gaafste vond om zo goed mogelijk mee te zingen. (Al was het alleen maar om dat dit binnen mijn bereik lag). Helaas lukt mij dat nog steeds. In dit stukje word het maximale uit de mannelijke borstkast gehaald, en is voor 100% niet voor een vrouw bereikbaar.  Natuurlijk moet ik het absoluut laten om maar één noot mee te zingen maar toen ik het gisteren hoorde, nota bene net na logopedie, kon ik de verleiding niet weerstaan. Voortaan maar laten dus. 

Het is echt moeilijk om een vrouwelijke stem te ontwikkelen. ‘Te hoog, te laag’ of daar ergens tussen krijg ik veel te horen van hen die ik even laat meegenieten van mijn behaalde resultaten. Het is ook niet niets als je 53 jaar met een monotone stem hebt gesproken en nu werkt aan een mooie intonatie. Ik oefen veel met Sebastiaan, die ook is meegeweest naar logopedie, om zo de fijne kneepjes eens van dichtbij mee te maken. Het ook even meedoen met balanceren op een bal vond hij nog wel het leukst. Nu is het duim omhoog of duim omlaag als ik met hem oefen of gewoon in de wandelgangen mijn bereik laat horen. De kleine Daniël vind het prachtig al die verschillende stemmetjes en geluidjes. Ik heb inmiddels wel door dat ik het niet moet doen als de oudsten in de buurt zijn. Die kunnen er nog niet zo goed mee omgaan, logisch. 

We blijven oefenen en ik hoop in ieder geval dat het spoedig aan de telefoon gaat lukken. Dat ge-me-neer word soms een beetje vervelend. 

One Comment on “Hosanna Nee

  1. Hoi Rianne

    Fijn in je afgelopen verhalen te lezen dat het weer wat beter gaat hopelijk mag je ook met je stem nog goed voor uitgang boeken zet hem op je bent een kanjer 💋💋 Chantal

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: