Wie knabbelt daar aan mijn jurkje?

Hans en grietje die …., oh, verkeerde pagina in mijn notitieblokje!

Ik dacht altijd dat lang thuis zitten mij helemaal van het pad af zou brengen en mij zou doen eindigen als een bankhangende papklodder. Alleen maar vertier vinden in een peuk en zo’n rechthoekig krat, met van die groene dingen erin. De hele dag Eastenders en G.t.s.t. kijken. Dat beeld had ik vroeger toen er nog een ruw omhulsel om mij heen zat. Dat, zou gezien mijn welzijn de afgelopen jaren, wel mijn bestemming zijn geweest. Ik zou de viooltjes sneller aan de onderkant hebben bekeken als mijn vader. Ik kan mij heel goed voor de geest halen dat ik nog niet zo lang geleden een groot deel van mijn vrije tijd vulde met niets. Voor alle bezigheden kwam eerst een lange uitgerekte pppfff en dan niets meer.

“Drie maal hoera”, want ik had de unieke kans om mijzelf opnieuw te ontdekken. Ik kreeg de kans om wel iets van het leven te kunnen maken. Die kans heeft natuurlijk iedereen wel, als je maar wilt. Maar ik wilde niet meer. Oké, dat is passé. En ik greep die kans met beide handen aan!

Het verplicht thuis zitten door mijn ongelukje blijkt door mijn wedergeboorte helemaal niet erg. De eerste weken was het wel wennen om niet meer te hoeven schakelen tussen mannen- en vrouwenkleren. Dat is nu even niet meer nodig en voelt nu zo enorm bevrijdend. Niet te beschrijven gewoon. Geen hond die mij nog in mijn oude gedaante ziet, alleen nog maar als mijn eigen ik. En die ik blijkt heel erg sterk in haar schoentjes te staan. Al was ik daar zelf niet zo erg bang voor. Veteranendag was een hele goeie graadmeter!

Maar nu ik meer tijd over heb vertoef ik veel buiten de deur, heerlijk die frisse lucht en al dat groen om mij heen. Wat ook heerlijk is om te doen, is samen met één van de kids er tussenuit knijpen. Hup op de fiets en kijken waar wij uitkomen. Gisteren liep Daniël zijn oma en moeder dusdanig in de weg dat ik hem de keus stelde tussen speeltuin of fiets. ‘Eeltuin nee, iets ja, de fiets werd het dus. Samen fietsten wij richting het onbekende en genoten van de wind in onze haren. (Sinds een week kan hij in het achterzitje dus kuis fietsen is weer mogelijk 😃). Uiteindelijk belanden wij bij boerderij “’t Geertje’ en had hij daar de tijd van zijn leven! En ik ook. Buiten wat bejaarden met begeleiders waren er alleen moeders met hun jonge kroost en daar moet je je, of je nu wilt of niet, tussen mengen. 

‘Anne wip!’ Rianne is nog te moeilijk en de dubbele benaming met mama ervoor, dat vat hij nog niet. Wip?? Oké!  Onder toeziend oog van de moeders moest ik mij in een iets wat strak jurkje, netjes, op een wip manoeuvreren.  Het lukte mij in een keer! Dit onder luid applaus van de moeders natuurlijk. Daniël zou Daniël niet zijn dus na enige vraagtekens over zijn uitleg snapte ik wat hij wilde. Ik moest en zou dichterbij komen zitten. Hij wilde persé dat ik, gejurkt en wel, over het handvat heen, naar voren kwam. Na de overige dames gevraagd te hebben zich om te keren slaagde ik in één keer in de missie. Toch wel handig dat ik ooit in een sterren sportteam van defensie zat. Na nog een keer rondje te hebben gedraaid in de draaimolen en achter het stuur te zijn gekropen van een soort auto was het tijd voor een ijsje. 

‘Aap toe!’ Hij bedoelde naar de geitjes toe. Aap is schaap! Ik had de grootste moeite om hem te overtuigen dat dit zonder ijsje handiger was. Zijn ijsje zou binnen één tel in de maag van een geit zijn verdwenen. Ijsje op en hup de geitenstal in. Hij vind het allemaal nog te eng. Ja, op afstand is het prachtig, maar te dichtbij, ho maar. Wel vond hij het prachtig als ik een geitje aaide en toen een van die deugnieten aan mijn jurkje ging knabbelen, bleef hij er zowat in. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: