Geef mijn portie maar aan fikkie!

Waarom ik? Die vraag stelde ik de persoon nooit, maar wel mijzelf. En dan heb ik het over personen die verliefd op mijn waren of een oogje op mij hadden. Ik begreep nooit zo goed wat zij in “mij” zagen. Al hoewel ik meestal wel heel erg met mijn uiterlijk bezig was had ik toch een verkeerd zelfbeeld van mijzelf. Dat iemand ook verliefd kon zijn op mij, dat was vrijwel onmogelijk. Ik zag het meer andersom. Als iemand flirtte (anders dan verliefdheid) of op een bepaalde manier toenadering zocht had ik dat wel snel door. Of het nu een man of een vrouw was. Ik wimpelde dit altijd af. Was het een vrouw, dan was ik wel gevleid maar ik ben mijn hele leven “bezet” geweest. Was het een man, dan had ik daar lol om maar geen haar op mijn hoofd die dacht daar iets mee te willen doen. Ik ben maar één keer in mijn leven zwak geweest! Vóór mijn huidige relatie ben ik ooit in de armen van een andere vrouw beland. Ondanks dat ik het helemaal voor elkaar had en mijn relatie destijds geen cent meer waard was is er toch niets concreets gebeurd. Maar ik ging te ver, te ver als je dit binnen een huwelijk doet. 

Op de een of andere manier voelen anders denkenden, of misschien plastischer uitgedrukt; anders voelenden, aan hun theewater dat jij ook anders bent. (Sorry, maar ik weet het even niet anders te omschrijven). Aan de andere kant voelde ik voor 99,9% aan of die persoon in questie iets in zijn of haar mars had wat af week van de standaard norm. Ik zat er dus vrijwel nooit naast. Of je daar nu direct op zou moeten antwoorden: “wat fijn, daar ben je dan ook weer vanaf!!” Ik vind dat moeilijk te zeggen. Het kost je toch vriendschappen en relaties. Die personen deelden toch hun diepste geheim met jou. 

Daarnaast kon of kan je hierdoor ook snel schakelen en jezelf en je dierbare beschermen tegen lieden die een “vriendschap” héél anders zien. Dat dit niet altijd in goede aarde viel/valt bracht soms een hoop onbegrip. Het is ook niet zo dat er geen ruimte is voor personen die in de ogen van andere anders zijn. Absoluut niet!! Ik zou dan wel een heel erg groot bord voor mijn kop moeten hebben. Ik ben juist dol op mensen die voor zichzelf, hun geaardheid of gevoel uitkomen! Dat brengt mij op een ander puntje, een kwalijker puntje. Er zijn relaties bij die mij nu mijden en veroordelen terwijl zij zelf verre van “fris”, omschrijf het maar in gevoelstermen, te noemen zijn. Alleen zou ik mij nooit verlagen tot het afbranden van een ander, zo ie zo niet, op zijn of haar anders zijn. (Mits het echt niet anders kan, als ik bijvoorbeeld in het nauw word gedreven). Wellicht vegen zij zo hun eigen straatje schoon, wie zal het zeggen. Puntje bij paaltje is het wel zo dat het lekker opruimt!😃. 

Maar nu ik, ik die nu in een fase van mijn leven ben beland waarin je eigenlijk nergens in past. Voor de één een rare snuiter in een jurk, voor de ander gewoon een afzichtelijk gedrocht en voor sommige een mooie sterke verschijning. Maar hoe je het ook wend of keert, ik ben nou niet moeders mooiste die moet gaan flaneren op de boulevard. En toch ben en word ik benaderd door mensen die “anders” zijn, hoe kan het ook anders!! Zo werd ik laatst door een plaatje van een vrouw op dus danige wijze benaderd dat het gewoon verder ging dan alleen maar interesse. De aloude truc was echt nodig om in te zetten, ik vertelde vol overgave over de liefde voor mijn vrouw….., einde gesprek. Ik weiger om maar onderdeel van een relatiebreuk te zijn en ben dan ook heel voorzichtig in mijn uitspraak, maar: van een man (waarvan ik dit niet had verwacht) kreeg ik de vraag om een bepaalde handeling te verrichten!! Niet één keer “nee”!! Duizend keer NEE!! 

Duidelijker kan ik niet zijn en blijven. Dus stop ook met die onbeschofte vragen en surgesties naar mij of naar mijn eega. Ik heb nooit iets met mannen gehad en ga er ook niets mee krijgen!!

One Comment on “Geef mijn portie maar aan fikkie!

  1. Mooi, en zo moet je het ook houden. Saskia is een geweldige vrouw voor en van je. Laat het uitschot van deze wereld links liggen. Blijf sterk!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: