Veteranendag

Niet echt vroeg uit de veren maar vroeg genoeg om niets te hoeven missen. Buiten dat ik mezelf extra goed voor de dag wilde laten komen moest Sebastiaan er op en top als soldaat uitzien. Voor ons tweeën was dit een hele speciale en belangrijke dag. Daar zat immers Sebastiaans grootste verdriet, het niet meer deel kunnen nemen aan veteranendag!

Sebastiaan was er helemaal klaar voor, ik ook trouwens. Al hoewel ik als vrouw niets uit de weg ga was dit toch wel heel erg spannend. Duiken in mijn oude mannenwereld en geconfronteerd worden met oude maatjes. Helemaal trots op elkaar reisden wij samen per trein naar Den Haag CS, om hand in hand het stukje naar het Malieveld te lopen. Ik weet niet wie nou het meest werd bekeken maar ik denk wel Sebastiaan. Hij straalde ook naast mij van oor tot oor. Voor hem waren de op mij gerichte blikken alleen maar vanwege de draag insignes die keurig op mijn jurkje waren gespeld. En misschien was dit ook echt zo!!

Terwijl mijn oude maatjes zich druk bezig hielden met het paraderen voor onze Koning genoten wij van de fly-by en bezochten wij veel van de standjes. Waar ik veel werd aangesproken en herkent door mijn verschijning in het veteranenblad. Overigens op een hele positieve wijze!! We bekeken de aanwezige voertuigen en Sebastiaan beklom en bewonderde alles even bedreven. Oh wat was hij trots aan mijn zijde.


Op een gegeven moment was iedereen weer terug op het Malieveld en kon ik, met toch wel wat lood in mijn hakken, mij tussen al die oud Unifillers mengen. Ppff, en dat viel dus zo verschrikkelijk mee. Tuurlijk was het voor iedereen onwennig, de een omhelsde mij en van de ander kreeg ik een ferme klap op mijn schouder. ‘Hé man, hier, drink op’. Toch wel lekker dat biertje!! En dan die reactie op mij brase: ‘vinger gebroken bij het nagellakken?’  Ik had Sebastiaan beloofd om nog naar de klimwand te gaan voordat wij richting Zoetermeer zouden gaan. Want ook daar stond ons nog een avondvullend programma te wachten. Voor mij dus tijd om afscheid te nemen van mijn maatjes. Ik was daar wel aan toe, vond het genoeg zo. De niet veranderde kameraadschap zou uitdraaien op een bierfeestje en ik had tenslotte ook een klein maar stoer mannetje bij mij. En bij mij is het nu eenmaal zo, “als er één biertje over de dam is”😃

En gelukkig kreeg ik nog even de kans om de man die zoveel voor ons heeft gedaan, nogmaals persoonlijk te bedanken. Want voor hem was deze dag ook bijzonder. Hij, Frank Marcus, gaat met pensioen. Wat een bijzonder mooi mens. Hij zorgde er voor dat Sebastiaan alle vertrouwen in mijn veteranen status behield. 

Terug in Zoetermeer even tijd om make-up bij te werken en wat te eten. Onze toffe buurvrouw Anita bracht ons naar de opstap locatie voor het defilé door Zoetermeer. Voor het eerst zou ik als vrouw zichtbaar zijn voor iedereen en alles in mijn eigen omgeving. Zo, niet bij stil gestaan maar het was een hele klus om gejurkt, met mooie panty’s en op hakken je te wurmen in een “halftrack”!! Deelname aan dit defilé is zo ie zo al een hele beleving op zich. De duizenden mensen die langs de route voor je klappen en met vlaggetjes zwaaien. Anderhalf uur kippenvel!! Dan nog een flink stuk rijden door je eigen wijk en je huisje op nog geen 50 meter passeren. Ik hoef niet uit te leggen hoe dat voelt. Op het marktplein volgde een toespraak van onze burgervader en hoe kan het ook anders, Sebastiaan voerde even later een heel gesprek met hem. Tsja, en daar kreeg iedere burger de kans om live met een veteraan te spreken. Leuk dat ik bij een van die gesprekken werd herkend van de tv. ‘Je haar zit zo anders en je bent nu zo netjes gekleed!’ ‘Heel anders dan toen bij Gordon’!! Ik heb maar gezegd dat “ik” het levende bewijs ben dat veteranen nu éénmaal een tik hebben. 

Mensen, ik heb genoten van deze top dag. 

One Comment on “Veteranendag

  1. Wat geweldig allemaal. Daar doe je toch ook voor! Geniet maar van deze mooie herinnering.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: