Vergane glorie


Twee foto’s van vergane glorie. Twee voor velen niets zeggende foto’s. Een vergeten tijdperk. Een plek vol veiligheid, een plek voor mij om nooit te vergeten. Zoekende naar totaal iets anders en dan dit vinden. 

Ik kwam daar in een kinderwagen, ik liep er nog aan het handje, ik ging er heen met schoolreisjes, ik sliep er maanden naast en kwam er toen ik zelf kroost in een kinderwagen had. Ik zag het onderhoud met de jaren verbleken. Ik zag dat subsidies in nodeloze zaken werden gestoken. Ik zag het bord “gesloten”, …..dat nooit meer weg ging. 

De herinneringen die ik hier heb liggen zijn alleen maar mooi. Mooi toen ik daar liep en speelde in een hele boze tijd, mooi toen ik er maanden in een naastgelegen kindertehuis was gedumpt, mooi toen ik dit met mijn oudste kroost kon delen. 

‘Ik kan jullie gehuil, gebrul, geschreeuw en gezang nog herinneren uit de tijd dat ik naast jullie woonde. Wij verstoten kindertjes van “de zoete inval” sliepen in de nok van die grote mooie villa. Alwaar wij jullie konden voelen, net als ons gekooid en ver van huis. Dank jullie wel, lieve dieren’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.