Take 4

Hoewel de filmdag al ver achter ons lag hield het ons dagelijks bezig. We hadden ook zo’n leuke dag achter de rug, zoveel moois gehoord en “gezien”. Eerst leek het jaren te duren maar kwam D-day sneller dan wij hadden verwacht. Wij hadden zoveel vertrouwen in de programmamakers dat wij geen moment hebben getwijfeld hoe wij over zouden komen. Daarom hebben wij ons tv debuut ook niet stil gehouden. Ach, uiteindelijk keken er die avond slechts zo’n 957.000 mensen naar, dus wie zou ons herkennen!

Afgelopen woensdag was ons hele gezin bij elkaar. Gespannen zaten wij knus op de bank om de uitzending te zien. We hadden een paar dagen daarvoor al een glimp van de uitzending op YouTube gevonden en langzaamaan kwamen wij al voor in persberichten. 48 uur voorafgaande aan de uitzending, zat er een mooie preview in de sterblokken. Het maakte het allemaal heel spannend.

Het was nog niet koud begonnen toen de eerste berichten op onze telefoons al binnen kwamen. Vooral leuke, lieve en fijne berichten. Aan deze stroom kwam pas na 01:00 uur een einde en waren wij ook echt aan slaap toe!

En toen was het stil, muisstil, de volgende dag verliep als geen ander, net alsof er niets was gebeurd. De mensen hadden bezinkingstijd nodig. Vrijdag verliep heel anders, wij werden op straat aangeklampt en stroomde er weer berichten binnen. Wat mij echt opvalt is dat slechts alleen mijn schoonmoeder direct na de uitzending belde. Juist zij, die heel veel moeite heeft met alles. Uit een andere hoek is het stil. Mij te stil en dat doet zeer, heel zeer. Dan lonkt Saskia’s aanbod in mijn droom weer. En die is, wonder boven wonder, bijna werkelijkheid aan het worden. 

Het was een zware uitzending, met heel veel leed bij andere patiënten. Ik voelde mij daar rot over. Wat deed zo’n snuiter als ik tussen het leed van die prachtige kinderen en de onzekerheden bij jong en oud? Uit de reacties maakten wij echter op dat wij juist voor een blijde noot zorgde tussen het onbeschrijfelijk lijden. (Dit soort reacties komen ook via via binnen). Voor ons zat er ook een heel beladen onderwerp tussen. Ons gezin, onze familieleden, zitten nog midden in het verwerken van het verlies van mijn schoonvader. Hij leed aan endeldarmkanker en vocht tevergeefs voor zijn leven. Hij greep alles aan en kon nieuwe behandelmethode ondergaan, helaas niet met het gewenste resultaat. Dan nu, kort daarna, in deze aflevering, een behandeling die wel levensreddend is. Ik hoop zo dat het voor deze beste man  goed komt, voor alle patiënten trouwens, ook zij die niet in de serie zitten!

2 Comments on “Take 4

  1. Mooi hoor. Om jullie zo te zien. Ik moest een traantje pinken. Mijn eigen herinnering. Jouw opluchting en kracht en je fantastische partner. De mijn heet ook Saskia, misschien kwam het daardoor dat ik zoveel in haar verhaal herkende. Wat een bijzonder mens. Mijn Saskia staat er een beetje hetzelfde in en door jullie uitzending realiseerde ik me hoe bijzonder het is om een liefhebbende partner te hebben. Echt wow! Dank jullie voor dit alles en wat super om jullie ‘live’ te zien. Veel liefs, Sandra

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: