Take 2

De spits was er af. Het stukje van mij, mij als man in de overgang naar vrouw, zat erop. Het persoonlijke interview achter mij gelaten te hebben en een vrouw blij te hebben gemaakt met een spelletje, ik eindelijk tot rust en in mijn echte rol, waren wij klaar voor het volgende blok!

Bij de eerste kennismaking thuis vertelde Sebastiaan aan Pim, de regiseur, heel enthousiast over zijn nieuwe speeltje, de oude telefoon van Justin, die hij had gekregen. Hij vertelde Pim dat hij al meerdere contacten in zijn telefoon had en noemde deze ijverig op: ‘mijn zus, mijn broer, Ama mijn oma, Oesje mijn tante, “mijn gewone mama en mama Rianne”‘. Wauw, een mooi stukje om later voor de camera te zeggen, dacht ook Pim. Sebastiaan was zo ie zo al weken bezig met de komst van de cameraploeg en het idee dat hij op tv zou komen. Hij was daar zo vol van! De hele ochtend heeft hij zich vergaapt aan de grote filmcamera en toen hij aan de beurt was om daadwerkelijk zijn zegje voor de camera te mogen doen glom hij van oor tot oor. Wat waren wij trots op hem! Helaas zag hij deze beelden niet terug in de uitzending, zag hij zichzelf überhaupt maar in een flits terug. (Daarnaast al de teleurstelling dat zijn school niet meewerkte). Ik hoef niet uit te leggen hoe teleurgesteld hij was/is!! Wij hopen dat de geschoten beelden van hem misschien toegestuurd kunnen worden, zodat hij via sociaal media toch nog zijn one moment of fame krijgt. 

Vanwege het krappe schema, werkelijk elke seconde van de dag stond in het draaiboek ingepland, bezocht mijn psychologe ons éénmalig aan huis. Hoewel het leek alsof iedere setting of woord vooraf was besproken, was dat niet zo. (Of ik had niet helemaal goed opgelet). Wij kregen een serieus gesprek waarin ons voor het eerst werd verteld dat ik doorging voor de volgende ronde. Ik was door het team van psychologen en psychiater goedgekeurd. En weetje, bij mij viel het echte kwartje nog steeds niet!! Je moet ook niet proberen van een dubbeltje een kwartje te maken. Een daalder oké, maar niet iets kwarts of half 😃. Goedgekeurd om mij te laten onderzoeken door een plastisch chirurg, die het laatste stukje knip en plakwerk aan mij zou verrichten.

Saskia gaf individueel een prachtig interview. De opname thuis vond ik al geweldig gaan en van de weinige spoortjes nervositeit was in de uitzending niets te bespeuren. Wat ben ik trots op haar, wat mag ik mij gelukkig noemen met zo’n vrouw aan mijn zijde. Zelf vind ik dat zij juist ons hele verhaal droeg. Zij verwoorde alle zo mooi, goed en was vooral zichzelf!  Ik hoop ook zo dat haar fantastische inbreng andere mensen helpt in de moeilijk weg van een partner in transitie. Transgenders zijn het afgelopen jaar veel in beeld geweest, zowel op tv als in week/maandbladen. Zelden word de kant van de partner belicht. Belicht op de wijze zoals Saskia dit deed!! 

Na nog wat shots van ons gezin was het tijd om af te reizen naar Alkmaar. Veel ste laat vertrokken wij zodat de geplande lunche in het water viel. Gelukkig trakteerde Lisa, lid van het team, ons op een lekker broodje van “La Place”. Bekleed met servetjes genoot ik, al rijdende op de A4, van het broodje. De servetjes waren voor het knoeien, dat zou anders menig shot hebben verpest, voor mij dan!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: