Take 1

Om zeven uur in de ochtend stond ik paraat op het werkproject in Gouda. De plek waar de opnames zouden starten voor de medische serie “Zij houden Nederland in leven”. Gelukkig voor Saskia, want aanvankelijk wilden zij op een nog vroeger tijdstip, bij ons thuis, beginnen”. Dat is op het laatste moment niet doorgegaan omdat de opnames in de school van Sebastiaan niet door konden gaan. Het eerste uur werden er shots gemaakt van mij in diverse posities, op, onder en naast de steiger. Waarbij ik herhaaldelijk de volgende zin mocht zeggen: ‘hallo, ik ben Rianne Volkering. Ik ben werkzaam in de bouw, een echte mannenwereld. Als ik straks thuis kom, transformeer ik naar mijzelf, namelijk een vrouw’. Er volgde nog wat kleine shots, los van de steiger en met mijn opdrachtgever erbij. Toen ging de stoet richting Zoetermeer.

Na de kennismaking van de opnameploeg en de overige leden van het gezin volgde het moment van mijn transitie naar vrouw. Voor mij inmiddels gesneden koek; werkkleding uit, badjas aan, naar boven, aankleden, naar beneden, opmaken en als laatste de pruik op. Deze keer nam ik echter de pruik mee naar boven. Ik wilde mij echt niet tentoonstellen in rok of jurk zonder pruik op mijn hoofd. Het begon al bij het uittrekken van mij werkkleding, ‘graag nog een shot uit een andere hoek?’  Dus werkkleding weer aan en weer uit. Daarna, ’toch misschien beter als het interview start als je je badjas nog aan hebt en je pruik opzet bij het opmaken’. Zo gezegd zo gedaan, weer naar boven, kleertjes uit en badjasje weer aan. Voordat er kon worden begonnen met draaien van mij achter de klaptafel moest er iets worden gedaan aan de ventilatie. Het kleine kantoortje waarin ook mijn tut hoekje is bood net genoeg ruimte aan de cameraploeg en de regisseur, maar het was er zo benauwd!  Hierdoor gutste het “zenuwen” zweet van mijn hoofd. De deur open was geen optie vanwege de bijgeluiden die de geluidsman dan weer opving. Na even de boel toch goed te ventileren kon er gestart worden! Via de kapspiegel sprak ik met de regisseur, waarbij menige vraag opnieuw of in een andere vorm werd gevraagd en door mij werd beantwoord. Voor de cameraman werden ook diverse make-up handelingen over gedaan, zodat hij dit uit diverse hoeken kon filmen.

Ik weet niet eens meer hoe lang wij voor dit interview bezig waren, het leek in ieder geval een eeuwigheid. Inmiddels was het huis volgestroomd met de oppas voor Daniël en de psychologe. Ik had na de laatste omkleedcessie gemakshalve mijn kleding maar mee naar beneden genomen. Want kleertjes uit, kleertjes aan, op en neer naar boven, ppff. Nu had ik er gelukkig één element uit kunnen halen. Dus nog één keer pruikje af, kleertjes aan en pruikje weer op. Deze keer in bijzijn van iedereen!

Tring tring, daar ging de deurbel. Omdat iedereen bezig was met de voorbereiding voor de volgende shots liep ik, nog niet helemaal op en top, maar naar de voordeur. Tijdens te opname in Gouda bleek een onderdeel van de geluidsman defect en zou iemand dit met spoed uit Hilversum komen brengen. Ik ging er dus vanuit dat de dame, die ik door het keukenraam zag staan, het defecte onderdeel kwam vervangen. Heel amicaal en opgelaten opende ik de voordeur. ‘Hallo, kom binnen, er word met smart op jou gewacht!!’ Zei ik, met een smile van oor tot oor. ‘Uh.., oh.., uh.., ik kom voor het spelletje, het spelletje wat op Marktplaats is aangeboden’. Onze zoon was dus even vergeten te vertellen dat hij een spelletje had verkocht en dat dit uitgerekend deze ochtend zou worden opgehaald. Ik liet de onthutste vrouw maar even binnen en riep onze zoon. ‘U heeft in ieder geval thuis iets te vertellen, tot ziens en een fijne dag verder!’

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: