Duizend-en-één dingen

Ik bruis van de energie, inspiratie om dingen anders te doen en heb voldoende creativiteit om er weer wat leuks van te maken. Mijn transitie vraagt veel aandacht en de verandering van de bedrijfsvoering slokken bergen tijd op. Daardoor word mijn “to do list” met de dag langer! Alleen, ik zit op de bank en kijk er naar. Ik kijk nog eens en zie geen enkel vinkje staan. Wacht, er schiet mij iets te binnen, iets te binnen wat nog op de lijst moet!

Nu heb ik op dit moment een makkelijk excuus want met één hand kan je niet zoveel, maar die lijst was al aanzienlijk voordat mijn handje auw deed. Aan heel veel dingen die ik altijd graag deed kom ik niet toe of ontbreekt ieder spoortje zin. Zo moet de tuin nog steeds winter-klaar worden gemaakt! En dat terwijl de tuin er rond deze tijd altijd prachtig uit zag. Ik had daar mijn energie in willen steken op de voorlopig laatste extra vrije dagen van dit jaar. De paar plantjes die ik net voor het ongeval bij de Lidl scoorde staan nu troosteloos water te zuigen aan de rand van de sprookjesvijver. Ook weer zoiets op het lijstje, je kan aan het kroost zien dat er een vijver ligt. Mijn passie voor LEGO ligt ook stil, daar moet je ook onderhoud aan plegen hoor!

Al klinkt het allemaal nogal deprimerend, zo ervaar ik het anders helemaal niet!Buiten mijn gezin en mijn werk had ik slechts enkele dingen in het het leven waar ik een stukje vreugde en ontspanning uithaalde. Het begint er op te lijken dat ik geen afleiding meer nodig heb om happy te zijn. Geen afleiding meer nodig heb om een bepaalde sleur te kunnen doorbreken. Geen afleiding meer nodig heb om niet te verzanden in destructie of slecht voor mijzelf (en in-direct naar mijn gezin) te zijn. Zo gaan de dingen naar ontspanning, blijdschap en liefde vanzelf, ik hoef er niet meer naar te zoeken, niet meer gefrustreerd een onverklaarbare duistere leegte te vullen. Waar ik nog kort geleden dacht er iets in te kunnen vinden blijkt nu een leeg omhulsel geworden. Dat geld niet alleen voor tastbare zaken (zoals alcohol) maar ook voor mensen. Mensen die niets meer blijken te zijn dan een leeg omhulsel, die zijn zoals ik deels was. Deels, doordat er altijd een (nu verklaarbaar) draadje naar het innerlijke geluk aanwezig was en net voldoende kracht leverde om positief in het leven te blijven staan. Mis je dat lijntje, dan heeft diegene een probleem en niet ik. Graag steek ik mijn handen uit naar mensen die dat lijntje uitwerpen, maar eens leeg, blijft leeg!

Natuurlijk blijft mijn tuin een passie, is de aanzuigende werking die Lego op mij heeft aanwezig en zal ik af en toe een wijntje drinken. Maar nodig, nee, absoluut niet meer. Ook in mijn werk past zich dat langzaam aan, dat was ook een leeg omhulsel, net zo leeg als de opbrengsten :). Daarom doe ik alleen nog dingen waar ik goed in ben, waar ik voldoening uithaal en komen er geen lijntjes meer naar dingen waar een ander goed in is. Ieder krijgt de eer die hem is toebedeeld en als er spaanders vallen, dan ben ik niet meer de persoon die zijn handen brand. Ik was er enkele dagen doodziek van dat mijn netwerk was gehackt en ransomware mijn hele digitale verleden heeft gewist. Nu achter een schoon geveegde computer weet ik wel beter. Ja, beste mensen, ik ga veel dingen en mensen achter mij laten, want als de bezem er helemaal door is staat er veel moois achter de coulissen klaar.

One Comment on “Duizend-en-één dingen

  1. Dat doe je goed. Even focussen op iets anders, en de moed niet opgeven en grijpen naar dingen die niet goed voor je zijn. Denk aan de mensen die je steunen. En hulp vragen is geen schande, nu je even in de lappenmand zit😀

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: