Halverwege


Deze geweldige tekst pikte ik van Facebook

Of ik echt halverwege ben weet ik niet. Sommige dingen zijn daar al voorbij, sommige dingen moeten worden bijgeschaafd en andere dingen zien al het licht aan het einde van de tunnel. Tsja, en er zijn dingen die nog moeten gaan gebeuren. Dus in welk stadium ik nu zit, ‘God mag het weten’.

De hormoonkuur bijvoorbeeld, die duurt jaren, die stopt eigenlijk nooit, ik maak tenslotte zelf geen vrouwelijke hormonen aan. Het eerste resultaat lijkt wel ver voorbij de helft, zo is mij figuur, mijn gezicht, mijn huid en mijn hele ik al heel erg veranderd. Dit is dus op zeker geen “halfway” ramp. (En inmiddel cup C!!) Of toch wel? ‘Weet je wat de hormonen allemaal met je psyche doet?’ Ik hoop echt dat nu het maximale depressie punt bereikt is en het vanaf vandaag weer beter gaat. Want al wacht ik er met smart op, dit is echt K@T. Ik was er al zo bang voor, ik (her)ken het maar al te goed. Ik zal ook niet alles opschrijven wat ik allemaal denk, maar het is niet veel soeps! Het is helemaal niet goed! Zo heb ik lang alle triggers kunnen vermijden en omzeilen maar die zijn woensdag allemaal uit de kast gekomen. Mij krijg je daar echt niet meer in, maar ten kosten van wat?

De hormonen zorgde er voor dat ik heel anders naar mijn naasten ging kijken en voelen. Mijn kids zijn mij veel heiliger geworden. Betrokkenheid, aandacht, delen, affectie, loslaten, vastklampen, liefde, vooral veel liefde, dat zijn enkele kernwoorden die heviger zijn geworden. Het allerergst heb ik dat naar Saskia toe! En niet eens meer op een gezonde manier. Zij betekend zoveel voor mij dat ik mijzelf enorm tekort vind schieten. Haar daardoor opzettelijk aan het afstoten ben om haar een leven te gunnen zonder al die shit. En ik weet heus wel dat ik daar niet alleen verantwoordelijk voor ben, eigenlijk verre van dat!! Maar het is en voelt nu eenmaal zo dat ik, die in de picture staat, nu eenmaal al de klappen op gaat vangen. Het is mijn eigen persoontje die alles de wereld in slingert en lief en leed met de wereld deelt! “Wie zijn gat brand moet op de blaren zitten”, ’toch?’

De ramp met mijn haar nadert zijn climax, nog even doorbijten en dan is die ramp voorbij! Het laten groeien van de plukken op mijn hoofd is nu eenmaal noodzaak voor een mooi eindresultaat. De weg daar naar toe is minder plezant. 2x opa genoemd en als klap op de vuurpijl…. de titel “vader van Saskia” te krijgen. (Voor haar natuurlijk een enorm compliment. ‘Schreef ik niet een paar regels terug dat ik alle klappen op zou vangen’?) Eigenlijk ben ik qua dat best een bofkont, zo’n jong en strak uitziende jong blaadje als vrouw. 

Mijn naam is inmiddels goed ingeburgerd. Ik hoor mijn oude naam eigenlijk nog maar weinig. Zelfs Daniël lijkt langzaam te ont-pappa-en, en roept met regelmaat I-anne!

4 Comments on “Halverwege

  1. Hoi lieverd

    Geniet van alle mooie dingen om je heen. Je gezin de zon een zingende vogel alle kleine dingen maken het leven mooi. Al zie het soms zo niet maar geniet van de kleine dingen.het leven is tekort om alles negatief te zien. Dus kop op en ga voor de tweede helft.

    Liefs Chantal

  2. Take care. Ik denk aan je. Je bent al zo sterk. Gebruik je ook testosteronremmers? Die rommel heeft mij bijna genekt. Somber en lusteloos. Dank je voor het delen van deze kwetsbaarheid. En lieverd, geef Saskia een hele dikke knuffel aub.

    • Hoi hoi, ja, die troep gebruik ik ook. 21 jaar geleden nekte mij dit ook, toen nog de dubbele dosis. Ik ben op mijn hoede en Saskia weet inmiddels waar zij op moet letten. Ik hoop dat het even een piek is. Jij ook heel erg bedankt voor jouw steun en Saskia krijgt zo de dikke knuffel!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: