Opa 

Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat ik een tijdje “opa” was. Dit omdat ik nog twee kinderen uit een eerder huwelijk heb. Één, mijn dochter, is 30 en zoonlief is 27. Ik schrijf uitdrukkelijk “goed mogelijk en “was”  omdat A, ik niet weet of ik kleinkinderen heb en B, ik nooit meer een opa zal kunnen zijn! Mis ik dat?  Ik weet het niet, ik heb het niet kunnen ervaren. Maar wat ik zeker niet zal missen is dat mensen mij nu opa noemen. Het is al niet leuk als ik word ge-me-neerd maar opa, kom op zeg!! Het gebeurde mij nu twee keer in één week!  Aan de ene kant snap ik dat ook wel, ik zie er nu even werkelijk niet uit met dat slordige haar. Het ziet er echt vreselijk uit en hoe goed ik mijn best ook doe, niets helpt. Wat zal dat over twee maanden een verademing zijn zeg, mij eigen haarstuk!!

Ik ben nu eenmaal 53 met een zoontje van net twee. Zet die samen in- en achter een winkelwagentje en de combinatie is compleet. ‘Gezellig met opa aan het boodschappen doen’, zei een aller vriendelijkste vrouw gisteren tegen mij, die collecteerde bij de ingang van de Appie. ‘OPA !!!!’, zei ik quasi verontwaardigd. Zij bood direct haar excuus aan en gelukkig voor haar kon je door haar huidkleur niet zien of zij rood aanliep. We maakten een kort praatje, wat een leuk mens! (Even voor de duidelijkheid, ik was nog in mijn werk outfit). Bij de kassa aangekomen stond zij juist in een positie dat wij oogcontact hadden en beiden schoten in de lach. Nog druk bezig met het inpakken van de boodschappen sprak zij mij aan en zei dat zij zich zo schaamde. Dit op zo’n leuke manier dat ik er rücksichtlos uit floepte,’meid, je zit er helemaal naast!!’ En spontaan en brutaal wees ik naar die twee ballonnen. ‘Oh, ik vond je al zo erg gespierd daar, maar nu snap ik het’. En weer hadden wij dikke pret!!

30, 27, 18, 16, 08 en 02. Zo he, 6 stuks die samen 101 jaar oud zijn!! Blijft het hierbij? Natuurlijk niet want ieder jaar kan ik er zes bij optellen. Of worden het er 7?  Nu raak ik een gevoelige snaar! De mensen die mij kennen weten dat mijn gevoelens bij nr. 6 nou niet uitgesproken enthousiast waren. Ik wist waar ik 20 jaar geleden aan begon toen ik verliefd werd op een 11 jaar jonger meisje met rammelende eierstokken. Wist je dat dit één van haar eerste vragen was. ‘Hoeveel kinderen wil jij met mij?’  Nou had ik toen het meeste oog voor haar als persoontje en haar lieve uitstraling. (Natuurlijk keek ik niet naar haar prachtige rondingen). Dus was mijn antwoord heel simpel,’zoveel jij maar wilt!’  Tsja, of dat achteraf nou zo verstandig was?  Puntje bij het paaltje bleek dat na nr. 6 de stokken opnieuw gingen rammelen, nog harder als ooit daarvoor. Dat had een duidelijk reden, haar leeftijd en als belangrijkste dingetje natuurlijk mijn naderende transitie. Dan zou ook snel het dingetje niet meer de functie hebben waarvoor die aan mijn lijf geplakt zat. 


Weet je, ik gun het haar en ben inmiddels zover dat het mij werkelijk geen ene reet kan schelen wat anderen hiervan gaan zeggen of denken!  Ja, voordat ik maar enige pil had geslikt of enige hormoon mijn lijf had ingejaagd hebben wij diverse pogingen ondernomen door middel van inseminatie. Misschien was de tikkende tijdbom een spelbreker of waren wij te bezorgd over het verloop van mijn proces, dat het niet lukte. Eigenlijk boeit dat niet zo. Ik vind het belangrijker dat het haar alsnog word gegund. De wens is voor haar net zo sterk als die van mij. En please, mensen, het is ons leven en mocht het haar lukken, het gaat niemand iets aan over het hoe en waarom! Dus laat die vraag maar voor wat het is. 

Ach, en mijn grootste idool is volgens mij ook nog niet klaar, hello dady Mick. 

2 Comments on “Opa 

  1. Ik ben wel opa (geweest) kan je vertellen dat grootouder zijn, een heel mooi gegeven is. Nu ze, alle 5 ook voor mij verborgen blijven doet dat meer pijn dan het niet meer zien van je eigen kinderen.

    • Ik kan mij daar wel een voorstelling bij maken😥. Verschrikkelijk! Wat volwassen mensen elkaar aan kunnen doen. Jij betaald nu het gelag maar later jouw kinderen de prijs! Ik geloof zelf, al ben ik zeker geen zwever, karma haar werk goed doet.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: