Twilightzone 

“Mag ik jullie misschien interviewen”, vroeg een heel markant persoon ons. 

  
Gaandeweg in het spontane interview hadden wij allebei hetzelfde. We hadden met een excentrieke super intelligente man te maken die ons waarschijnlijk meer te vertellen had dan wij ooit bij elkaar zouden rapen. Al hoewel de vragen totaal geen betrekking hadden op de diepe betekenis van het leven kwamen wij daar steeds op uit. Zelfs de vraag:”rookt u, en hoeveel dan?”, reikte ons een gezamenlijke hand om dieper in te gaan op ons bestaan. Het bleek dat wij niet de enigste waren die zochten naar het juiste pad en dat de zoektocht nog niet voorbij was. Ik heb niet naar zijn leeftijd kunnen vragen maar wij hadden het sterke vermoeden dat zijn zoektocht al in de 60/70 is begonnen. En dat bedoel ik niet verkeerd hoor. Het gebeurde eigenlijk doordat ik wat losliet over een eigen levens vraagstuk dat hij zich uite over wat hem bezig hield. Hij zei dat zijn vraagstuk waarschijnlijk niet meer in zijn aardse bestaan zou worden beantwoord. “Dat krijg jij wel!! En nog wel binnen anderhalf jaar”, zei ik. 

Hoe kon ik nou zoiets zeggen, waarom haalde ik het in mijn hoofd om iemand zoiets te beloven.  Toen ik het zei dacht ik er niet eens bij na. Niet bij na omdat ik het antwoord al in grote lijnen had. Deze man voelde heel goed aan dat ik hem ook wat te bieden had. Als er iemand is die zich verre van duistere-, spirituele zaken of zweef behandelingen hield, was ik het wel.  Ik kijk daar nog steeds met een scheef oog naar. Domweg omdat ik in mijn omgeving zie dat de cliënt (lees: mensen die mij aan het hart gaan) alleen veel geld en tijd kwijt zijn, behalve de klacht. Of ken jij wel een genezend medium die het gratis doet? De kracht van deze genezers zit in het simpele gegeven dat zij de cliënt niet met een rot gevoel naar huis sturen. “U mankeert niets” of “dit gaat vanzelf over” zullen zei niet zeggen. Zij geven wel gehoor aan de klacht en dat kan, moet ik wel toegeven, een mind switch zijn voor sommigen. (Waarom het nodig is om een drankje of pilletje te kopen dat van langs de weg geplukte bloemetjes en plantjes, of in de vijzel geplette geitenkeutels is gebrouwen , dat mogen jullie zelf invullen). Ik blijf van mening dat je eerst de reguliere zorg- en hulpverleners moet raadplegen. Inclusief de klassieke Homeopaat. En als dat geen vruchten afwerpt zal je bij jezelf te raden moeten gaan, niet bij een of andere bezweerder die alleen iets doet tegen betaling. 

  
Ja ja, was steevast mijn gedachte toen mij ooit, in een ver verleden dingen werden gezegd.  Gezegd met voorspellend vermogen, op ver van elkaar staande tijdstippen en door totaal van elkaar losstaande personen. Deze personen liep ik toevalligerwijs, zakelijk, tegen het lijf en de ontmoetingen stonden helemaal los van welke zoektocht dan ook.  Omdat ik het wel apart vond en het mij toch intrigeerde, deelde ik het wel met Saskia. (Soms ook met derden maar die namen er geen notie van).  Het vreemde is dat wat er toen werd gezegd, nu 100% uitkomt. En dat is op zijn zachts gezegd best scary! Wij kijken elkaar bij een zo’n gebeurtenis aan en hoeven niets te zeggen. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: