Linkse directe

  Meestal voel je het wel aan als je dingen niet moet doen of zeggen en soms overkomt het je gewoon omdat het in een opwelling of extase gebeurd. Dat gevoel van ‘oeps’, je hebt iets gezegd of gedaan zonder er bij na te denken. Ik heb daar ook wel een handje van, te snel dingen zeggen of doen zonder er (echt) over na te denken. Zo heb ik een geweldige buurvrouw die altijd heerlijk open en spontaan is. Zij heeft borstkanker “overwonnen” en van de week maakten wij spontaan een praatje. Ik was complimenteus over haar haar en zij vertelde heel blij dat alleen de haarlok niet echt was. En dat zij met Pasen maar binnen was gebleven vanwege de storm, niemand wil een weg waaiend haarstuk. En daar kan ik inmiddels ook over meepraten. “En hoe gaat het met jouw ontwikkelingen”, vroeg zij even later aan mij. (En toen kwam ik net bij Livera vandaan). “Heel goed, kijk maar! Ik heb nu cupmaat C“. Juist, dat was even een groot OEPS moment. Zij ging gewoon op mijn antwoord in en wilde van geen excuus weten. Maar ik kon dat een poosje niet loslaten. En zo doe ik ook regelmatig dingen zonder er over na te denken, ik geef daar geen voorbeeld van omdat dit stuk te serieus is!

  Zoals ik begon, het is soms beter je mond te houden of dingen niet te doen. Je voelt meestal wel aan dat één woord voldoende kan zijn om de boel te kunnen laten exploderen of dat je lijf schreeuwt iets te doen maar dat je je net aan kunt inhouden. Tsja, en soms zet ik die stap weloverwogen wel omdat ik ook graag grenzen mag opzoeken. Dat laat ik bij badr Hari wel uit mij hoofd natuurlijk. Het is alleen wel fijn als je de persoon voor je kunt aanvoelen en meestal lukt mij dat ook aardig. Ik ben ook wel een mens die graag een babbeltje maakt en die zich open opstelt. Aan de ene kant maakt het je kwetsbaar, aan de andere kant geeft het ook openingen voor een grapje en kan ik meer kwijt dan waar ik vooraf ruimte voor wilde hebben. 

Maar het aller ergste wat er is als je iemand voor je hebt die niet kunt aanvoelen,  die niet te peilen is. Iemand die “iets om niets” gelijk in het negatieve trekt. Die zo onvoorspelbaar is dat zelfs een welgemeend advies, een complimenteuze opmerking of wat dan ook voor goedbedoelende handeling, hij of zij gelijk fel bekritiseert. Zo fel zelfs dat je gelijk van slag bent omdat het werkelijk niet te bevatten is waarom er zo explosief word gereageerd. Het zijn doorgaans ook dezelfde personen die zonder enig gevoel of respect voor een ander een fijne sfeer totaal kunnen verzieken. De hele tijd geblinddoekt op eieren lopen in een leeg bad, samen met een zwarte weduwe. Je weet dat je gebeten gaat worden, alleen niet wanneer. Zo voelt het! Dan maar beter Badr Hari tegen het verkeerde been aanschoppen en een linkse directe krijgen. En als je kracht en lef genoeg hebt om dat te doen, dan lukt het je ook wel om die zwarte weduwe te verslaan. En links laten liggen is ook een rechtse directe. Chapeau Saskia!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: