Worst

De laatste tijd val ik van de ene verbazing in de ander. Sinds Saskia met beide veiligheidsschoenen stevig op de grond staat pakt zij dingen aan/op die zij zelf ook niet voor mogelijk hield. Zij heeft nu twee dagen meegewerkt op de werkvloer en dat is ons beide goed bevallen. Ik hoefde maar weinig uit te leggen over hetgeen zij kon doen, waarna zij ijverig aan de slag ging en ik maar een ietsje pietsje hoefde bij te schaven. Zij deed het met plezier en het lijkt wel of zij mijn passie over neemt. Ik ben zelf nogal neurotisch als het om gebruik door anderen van mijn gereedschap gaat. Niet direct mijn machines maar wel mijn handgereedschappen. Wie aan mijn 34 jaar oude plamuurmessen komt heeft echt een probleem. Maar ook mijn kwasten zijn mij heilig. Buiten mijn vaste maatjes in de bouw, Joey en Milan, mocht niemand daar aankomen. En zelfs daar had ik enige moeite mee😃. Maar goed, nadat Saskia heel gedreven 5 houten pilaartjes had geschuurd moesten deze ook in de grondverf.  

 Zonder enige twijfel liet ik haar zien hoe ik met mijn kwasten omging en hoe deze te gebruiken. Toen ik even later ging spieken stonden de eersten al strak in de grondverf, zonder een enkel foutje, wauw!! Zij is er klaar voor om het traditionele schilderwerk te leren en kan ik haar deze prachtige stukje van het Rijksmonument toevertrouwen. Let wel, dit kan je alleen met passie tot een goed resultaat brengen want zonder dit kun je niet een klein object kaal branden, schuren, gronden, kaal schuren, gronden, schuren, plamuren, schuren, gronden op kleur, licht bij-plamuren, slijpen en dan eindelijk lakken!

Gisteren werd ik na een hele lange tijd heel erg ziek en wist niet waar ik het zoeken moest. Zo spoot het er aan alle kanten uit en toen ik geen kant meer op kon zocht ik in alle paniek de wastafel als slachtoffer voor mijn maag inhoud. Een verstopping was het gevolg en ik was te brak om er iets aan te doen. “Ik heb de syfon eraf gehaald en de verstopping is verholpen hoor”, riep Saskia vanuit de badkamer. Niet alleen de syfon maar ook de waste had zij gedemonteerd en schoongemaakt. 

Zo zie je maar weer dat als iemand jarenlang een worst word voorgehouden dat hij of zij niets kan, dan weet je wel zeker dat er een onzeker persoon word gekweekt. Maar dat is nu voor altijd voorbij!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: