Oud zieltje

  Door het verdwijnen van snoep en frisdrank weten wij dat onze oudste zoon nog in leven is want al jaren is zijn kamertje een game domein. En als het eenmaal stil is in huis horen wij zijn stem in de verte, hij verslaat dan online met lotgenoten diverse virtueele vijanden. Af en toe zien wij hem wel eens in de woonkamer. Als hij thuiskomt van zijn dagelijkse straf, want zo ziet hij school en natuurlijk als er voer op tafel is gezet. Niet dat wij onze goddelijke maaltijden tot voer bombarderen maar hij lust zo weinig dat zij eerste blik op het bord al boekdelen spreekt. Alleen op de donderdagavond is er ruimte voor echt sociaal contact. Dan mogen zijn broertjes mee om zijn krantenwijk te bezorgen. Sebastiaan helpt dan ijverig mee terwijl Daniël lief in de bolderkar zit. Het fijne van zo’n krantenwijk is dat er best wel veel kranten overblijven, die dan in de tuin worden gekwakt en zich bij het eerste zuchtje wind verspreiden. Zo kunnen de vissen in de vijver ook nog even de krant lezen. 

Hij is nu druk bezig met zijn examen. Druk met het heen en weer fietsen naar school want de stof tot zich nemen,  dan wel enig huiswerk maken vraagt toch wel te veel tijd naast het gamen en volgen van series en kijken naar films. Want dat is zijn andere passie. Hij weet heel erg veel van films en heeft zelfs een abbonnement voor het plaatselijke bioscoopje. Ik vind het heel bijzonder dat een knaap van 16 klassiekers bewonderd zoals “Once upon a time in the west” en “Lawrence of Arabië”. Daarnaast heeft Justin een passie voor het leger. Om die reden heeft hij zijn eerste drie jaar van de middelbare school dan ook foutloos doorlopen en wilde oh zo graag doorstromen naar de vervolg opleiding van defensie. 

Een jaar geleden kwam aan zijn droom een abrupt eind toen zijn sluimerende lichamelijke klachten vorm begonnen te krijgen en hij in eerste instantie gediognaliseert werd met een reuma variant, ziekte van Raynaud. (Van mij dus meegekregen). Echter werden zijn klachten zo ernstig dat hij nu onderzocht word op Erythromelalgie. Een aandoening die er voor zorgt dat hij bij de geringste inspanning hevige pijn krijgt en gek word van de jeuk. In luttele seconden zie je zijn huid vuurrood worden en kan je er een ei op bakken!! Wij hopen natuurlijk op een andere uitslag maar vrezen het ergste. Aan ons rust dus de moeilijke taak om hem te overtuigen dat het leven hier niet ophoud en als je maar wilt en doorzet hij veel kan overwinnen. Wij zullen er alles aan doen dat hij straks niet een slachtoffer word van zichzelf en voor eeuwig verzand in een zelf kastijdend persoon. Dat wil hij zelf trouwens ook niet want hij kan dergelijk gedrag ook niet uitstaan. 

Natuurlijk pubert justin er lekker op los en haalt af en toe het bloed onder je nagels vandaan. Maar dat hij even zijn hoofd laat hangen en werken aan zijn toekomst even niet boeit, nemen wij hem niet kwalijk. Hij gaat vast zijn draai vinden. En ook al is hij niet veel met zijn familie bezig, als hij er wel even is dan is hij dat in alle hevigheid en laat hij je keer op keer verbazen. Hij is een sterke toffe knul, die komt er wel!! Hij is in ieder geval zijn leeftijd een stuk vooruit, ver vooruit!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: