Mamma van Putten

In mijn jonge jaren was ik helemaal weg van “Koot en Bie”. Nog steeds kijk ik af en toe op YouTube om nog even te smullen van al dat moois wat zij maakten. Vandaag had ik op het ziektebed weer zo’n verveel momentje en waren die twee een welkome tijdverdrijver. Na wat gescroll kwamen de personages Carla en Frank voorbij, de aflevering heette “Moeder en zoon kopen een bed“, geweldig!! 

Nu wil ik niet alle eeuwig thuiswonende over één kam scheren want het zijn niet allemaal vreemde mannetjes. Ik heb tenslotte 3 jaar geleden ook op Mark Rutte gestemd. Maar het gegeven blijft altijd met een knipoog en als vreemd weggezet. Het blijft ook een beetje vreemd. Ik had vroeger ook zo’n tante die nooit het ouderlijk huis heeft verlaten. Maagdelijk stierf zij in het huis waar ook haar ouders het laatste licht zagen. Het was ook wat vreemd maar zij was niet raar en zelfs lief. Dat is wel anders dan bij nog thuis wonende mannen a la typetje Frank!  

  Carla en Frank zijn natuurlijk verzonnen personen maar weet je dat zulke figuren ook echt bestaan? In een andere vorm dan wel en die qua leeftijd niet eens zoveel schelen. Van die figuren, wie kent ze niet, die bij het minste of geringste naar hun mamma rennen. Mag ik even een teiltje!! Gelukkig is die boodschap bij onze kinderen goed overgekomen en dopt onze dochter perfect haar boontjes. Wij weten heel goed als het tussen die twee niet botert en zij even troost bij haar moeder zoekt. Maar zij heeft nog nooit, echt nog nooit een onvertogen woord over hem gezegd. Petje af Sophie!!!

Ook leerden wij onze kids om eerst zelf een conflict op straat op te lossen. Want tegenwoordig hebben wij zo vaak “boze” ouders aan de deur omdat zoon- of dochterlief om ieder pietluttig dingetje naar huis rent. Zo kreeg Sebastiaan gisteren nog een uitbrander van Justin toen hij kwam piepen over een speel kameraadje. Justin maakte hem duidelijk dat hij nog nooit naar huis was gerent en stuurde hem zo weer naar buiten. Chapeau Justin!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: