I am Sailing (2)

Dat ik droomde over een lange zeilreis kwam voort uit de chemie die tussen Saskia en mij is ontstaan. Die gek genoeg over de drempel is gepushed door een enorme clash.  De laatste stukjes van de puzzel vielen op hun plekje en wat ons altijd al naar elkaar trok werd overduidelijk. Naast veel praten en knuffelen (daar hebben wij gelukkig nooit moeite mee gehad) konden wij alles open en eerlijk bij elkaar kwijt, zonder een spoortje van boosheid of teleurstelling.  Het bracht Saskia naar het punt van “no return”. Saskia heeft het helemaal gehad met negativiteit en wil het Liefst, met het gezin, huis en haard verlaten om in den vreemden een nieuw bestaan op te bouwen. Weet je, in ons gezin kan niemand omgaan met negativiteit. En de laatste tijd lijkt het wel of dat enorm is toegenomen, waardoor voor haar de bekende druppel is gevallen. Dat mensen zich zorgen maken over ons is begrijpelijk en dat er in een soort van onmacht iets negatiefs over word gezegd, ach, we zijn allemaal mensen!  

 Maar als het niet stop en zij maar blijven hangen in een beeld dat allang vervlogen is, tsja, dan kunnen wij niet anders doen dan onszelf beschermen. (Saskia en ik zijn, na mijn coming-out, inmiddels 18 maanden verder. Sommige zijn niet verder gekomen dan dag 1!!!) 

Saskia heeft de laatste jaren veel teleurstellingen, verdriet en negativiteit moeten doorstaan. Daarnaast raakte zij ook nog haar plekje kwijt, zoals zij in haar blog schreef. Maar zij heeft zich er ferm doorheen geslagen en heeft het er voor gezorgd dat zij enorm is gegroeid. Gegroeid naar een hele sterke vrouw. Een vrouw die weet wat zij wil en waarmaakt wat zij beloofd. Als mensen dat niet willen zien moeten zij hun eigen weg gaan en ons met rust laten. 

En kijk nu eens naar onze prachtige kinderen. Helemaal niets mis mee en velen mochten wensen dat zij zulk kroost in huis hadden!! 

  En als het eenmaal zover is dat wij in den vreemde een nieuw bestaan opbouwen, dan laat ik mij helemaal door haar leiden. 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: