In het holst van de nacht

Gisteren is mijn zoon naar “Dawn of Justice” geweest. Hij is een echte filmfreak met een abonnement, zodat hij meerdere keren per week naar de bioscoop kan. Hij was niet echt over deze film te spreken. Nee, hè hè. Je zet toch ook niet twee van zulke superhelden naast elkaar!! Om die reden alleen al ga ik deze film niet op het witte doek zien. Ik wil niet eens weten in welke setting deze film in gemaakt want in mijn ogen kun je Metropolis niet mixen met Gotham city, never!  Metropolis zie ik als een doorsnee Amerikaanse stad met Europese trekjes, maar Gotham City, wauw, wat is dat een mysterieuze stad. Ik kon vroeger uren wegdromen in de strips van Batman. 

  
Ik droomde weg in de prachtige mystieke tekeningen van deze duistere stad. Dat duistere, dat in nevel gehulde steegje, dat stukje slecht verlichte straat, verlicht door zo’n oude gietijzeren lantaarn. Een mix tussen de victoriaanse en gotische bouwstijlen. 

Dat bewonderen van oude bouwwerken heb ik nog steeds. Als wij door een stad of dorp lopen dan bewonderd Saskia de etalages en ik de gevels. Ook voel ik mij, net als Batman het prettigst in de nacht. Toen ik nog conducteur was woonde ik een tijdje aan de rand van de binnenstad en liep vaak in het holst van de nacht naar huis of naar het werk. Ik liep vele malen kilometers om, om geen plekje te missen. Dan ziet ‘s-Gravenhage er heel anders uit, op sommige plekjes zelfs een beetje Gotham!  

Maar ik zocht ook de nacht op om even een klein stukje vrouwelijkheid outdoor te kunnen beleven. En dan alleen in de wintermaanden want dan kon je je mannelijke trekken het makkelijkst verbergen. Mijn gezicht verpakt in een sjaal en de behaarde benen in een maillot. Ik heb onlangs nog gelezen dat transgenders, met name travestieten, om dezelfde redenen niet blij zijn met de lange zomeravonden 😃. Ik ben blij dat mijn voorkeur voor de duistere nacht niet alleen daar om ging. Het is wel jammer dat de meeste steden ’s nachts niet meer veilig zijn en zie mij dit dan ook niet meer doen, helaas. 

Wat even minder is, is dat ik sinds een paar weken weer zo allert en actief als een vleermuis midden in de nacht wakker word. Zo wakker zelfs dat ik mij niet kan omdraaien en weer lekker door kan slapen. Ook de drang naar nicotine en cafeïne trekt mij uit bed. Zodoende zit ik dus met grote regelmaat al om 03:00 in de woonkamer. Goed voor de score met patience en dit blog maar minder voor mijn gezondheid en mijn relatie. Want slaaptekort maakt mij heel erg prikkelbaar en verlies snel mijn geduld. Ik word wakker van alles. Als Saskia onrustig is, als zij piekerd of maar een slokje water neemt. Ik zal ook wel dromen over haar want het eerste wat ik doe is haar aanwezigheid checken door haar lichtjes te strelen. Ook word ik wakker van ieder kuchje van de kinderen of buiten geluiden. Het zal wel een samenloop van omstandigheden zijn, de hormonen en de afgenomen apneu, waardoor ik niet meer aan zo’n zwaar apparaat lig. Ik duik maar weer in de stripboeken om weg te kunnen dromen bij een nieuwe heldin!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: