Blind voor de borst

Wat is er toch zo fascinerend aan borsten?  

  

De jaren die ik bij diverse werkgevers versleten heb waren vooral beroepen waarin de mannelijke kant van de samenleving oververtegenwoordigd was. Ook in de laatste jaren als zelfstandig ondernemer in de bouw. Naast werk gerelateerde gesprekken werd er ook veel gediscussieerd over de “vrouw”. Niet dat het werk daar onder te lijden had want er bleef vaak nog wel een uurtje vrouw-vrij over. Als Hoofdconducteur bij de NS zag je dagelijks heel veel mensen en ik genoot altijd van de veelzijdigheid daarvan. Natuurlijk zag ik ook mooie vrouwen, vrouwen die op hun eigen wijze mooi waren. Vrouwen die lief waren of een warm hart hadden. Maar ook vrouwen waarmee ik mij spiegelde, wat als?

Zag je die persoon, zag je die uitstraling, voelde jij dat ook? Dat kwam uit mij koker als ik een bewonderenswaardige vrouw zag passeren of mij om informatie vroeg. Maar uit veel mannelijke collega (en heel soms ook uit een vrouwelijke😃) kwam alleen heel enthousiast: ‘zag je dat??’  Ik voelde mij op dat moment net een blinde, wat had ik niet gezien? Had ik wat gemist?  Nee, jij had wat gemist!

De laatste paar maanden is het rond de twee rondingen wat stiller geworden om mij heen, hoe zou dat toch komen😃. Maar ik wil met jullie toch wat kreten delen:

  • Er kwam een prachtige oude Ford Mustang cabriolet voorbij,”zoooo zag je die tieten!?” Er bleek inderdaad ook een vrouw in die bolide te zitten. 


  • “Kijk dan, wat een lekker ding!!”  “Ja, dat is mijn vrouw. Als je gisteren ook naar haar gezicht had gekeken dan had je dat geweten”.


  • “Als ik voor één dag vrouw zou zijn, dan zat ik de hele dag aan mijn borsten”. Als ik voor één dag weer een man moest zijn, dan zou ik mijn vrouw een roze cadeau geven. 


  • “En voor die twee? Twee railrunnertjes?”. De beste collega dacht leuk te zijn tegen een spontane reizigster die een kaartje bij ons wilde kopen. Een aanklacht was het gevolg!  

 En nu, 53 jaar oud, 38 jaar lang mijn mannelijke eega niet te hebben begrepen, Heb ik ook oog voor borsten. Borsten van mijzelf dan. Want die groeien als kool. Ook al zou ik ze willen verbergen, je kan er al niet meer omheen voor het eerst zeg ik “yes” tegen borsten!!

    Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: