Niet zoals het lijkt

  
Zoals ik al eerder schreef is het welzijn van mijn dierbaren het belangrijkste en moet ik in mijn proces goed waken niet (te veel) in oude valkuilen te vallen. Dat je dit niet helemaal in goede banen kunt leiden bleek onlangs nog. Wellicht was een flinke crach nodig om weer met twee benen op de grond te komen. Maar helaas liep dit zo hoog op dat het bijna tot een definitief einde was gekomen. 

Dat mijn persoontje heel erg op de voorgrond staat moge duidelijk zijn. Dat dit moeilijk te voorkomen is ook. Dat het voor mij in het algemeen, op transitie gebied, wel heel erg voor de wind gaat is ook heel duidelijk. Maar dit tezamen zorgde er wel voor dat een ander uit balans raakte. Zelf ben ik een makkelijke prater, soms te makkelijk. Dat mijn naasten dat in mindere maten hebben was ik in alle euforie even vergeten. Niet dat er geen tijd voor was, er was geen ruimte voor. Geen ruimte door al het moois wat over “mij” heen kwam. Kijk, normaliter voelde ik wel aan als iemand ergens mee zat en gaf ik de ander echt de tijd en de ruimte om te spuien. Nu eens een keer niet. Ik zal hier echt meer rekening mee moeten gaan houden. 

Het is wel zo dat er vaste regels en grenzen zijn binnen een verstandhouding. Regels die los staan van mijn proces!  Er zijn voor mij maar twee regels die je echt niet moet overschrijden. Schaad niet mijn vertrouwen en laat mij niet schrikken. 

  

Dat laatste is een negatief overblijfsel van mijn uitzending naar Libanon. Ik ben nog steeds zo dat ik mij eerst blindelings verdedig en dan pas bij kom. Ik hap pas naar lucht als de ander dit niet meer kan. Afgelopen week bleek mijn vertrouwen heel erg geschaad. Dat dit in de ogen van anderen een gevolg was mijn proces doet niet ter zaken. Iemand die mij tot op het bot kent weet wat de gevolgen zijn van het overschrijden van één van die twee regels. 

Maar ik zelf had ook wel leering kunnen trekken uit het verleden als ik die persoon van haver tot gort ken. Dus helemaal schoon ben ik in dit verhaal ook niet. Zo kan het voorkomen dat als jezelf, door wat dan ook, de aandacht voor de ander verliest, deze ook in oude valkuilen kan vallen. “Voorkom dit dus!!”.


2 Comments on “Niet zoals het lijkt

  1. Wat jij over mij schrijft, vind ik best heel heftig…….. Ik ga echt niet zeggen dat ik het allemaal zo leuk vind. Maar alles wat wij de afgelopen weken bereikt hebben geeft meer betekenis aan de clash. Nu ik weet wat mijn bestemming is, is het ook makkelijk aan anderen uit te leggen wat ik ben en wie wij zijn. Na ons bezoek aan het veteraneninstituut zag ik ineens heel duidelijk dat de persoon waarmee ik al 20 jaar samenleef ik opnieuw herken in het nieuwe hoofdstuk. Dit is iets waar ik heel trots op ben en mij heel gelukkig maakt. Ik omarm de vrouwenliefde!!!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: