Ra ra wie ben ik


  
In de vervelende (lees: wij waren vervelend) puberjaren haalden wij via de telefoon wel eens geintjes uit met willekeurige mensen. Mensen die wij blind uit het telefoon prikten. Het was niet grensoverschrijdend en wij waren volgens mij (ahum) niet verantwoordelijk voor de toename van echtscheidingen. Toen wij ons experts durfden te noemen probeerden wij het ook met bekenden. Dat was echt moeilijk want je moest op zoveel dingen tegelijk letten. Een hele belangrijke was natuurlijk je stem. Het beste lukte dit als je het gesprek kort en bondig hield. 

Nu, in het heden, lijkt het aan de telefoon  een beetje op hetgeen ik vroeger deed, alleen is het nu juist wel belangrijk dat de ander weet door wie hij of zij gebeld word. Nog fijner zou het zijn als zij direct aan de stem zouden horen dat het een man of een vrouw betrof. Ik heb geen telefoonfobie maar het is regelmatig best heel lastig. Kijk, ik neem nu bij twijfel altijd op met mijn achternaam, bedrijfsnaam of soms met het onpersoonlijke “halo”. En dan nog eens op zo’n manier dat het lijkt alsof de verbinding even is verstoord.  Bij bekenden gebruik ik zo ie zo mijn voornaam en heel soms ook bij een onbekend nummer. Maar toch is het lastig want je kunt wel vermoeden dat iemand weet dat je naam is veranderd maar helemaal zeker weten doe je het niet. 

Zo belde ik gisteren naar de school van ons zoontje. Daar nam de adjunct directrice de telefoon op. Zij is een vrouw die ik inmiddels al zo’n 14 jaar ken, mede door de deelname in het schoolbestuur. “Hallo A., met Rianne!” Begon ik heel enthousiast. ……..  Toen een stilte en begreep toen dat zij geen idee had wie zij aan de telefoon had. “Uh, metuh de dinges van Sebastiaan”. Zo zei ik het echt. Ik voelde mij even ongemakkelijk worden en wilde bijna mijn oude voornaam noemen tot ik door haar werd verlost. “Oh, hoi,…….. van Sebastiaan uit groep 5 tocht?”  Ppfff, door het oog van de naald! Ik belde voor een spoedafdpraak en kon gelukkig gelijk terecht. Tijdens de ontmoeting die volgde kwamen we nog even terug op het telefoongesprek. Zij bleek in de volle overtuiging te zijn geweest een vrouw, een moeder van een van de leerlingen, aan de telefoon te hebben gehad. Zij vond dat mijn stem al zoveel hoger was geworden en mij helemaal niet herkende. Weer een stapje verder!!!

  
De spoedafdpraak had trouwens te maken met de vurige wens van Sebastiaan. Hij wil zo graag dat ik mij kom voorstellen in zijn klas. Hiervoor krijgen wij nu de mogelijkheid om dit op een best wel speciale wijze te doen!! Ik moet dit nog even geheim houden maar kom er opzeker op terug. 

3 gedachtes over “Ra ra wie ben ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.